Boise Polis växlar upp för upptagen semester helg

Boise Polis växlar upp för upptagen semester helg

Nyårsafton är en av de mest trafikerade tiderna på året för brottsbekämpning över hela landet, och det är inte annorlunda här i Boise. Tusentals människor kommer att flocka till Boise centrum för att fira början på ett nytt år. Sedan den 18 december har Boise Police Department gjort upp för denna högsäsong. De började ha tjänstemän som arbetar övertid för DUI-verkställighet, vilket innebär att det kommer att bli fler poliser ut för denna helgdag. Boise Police Department ber människor att ha en plan innan de går ut i helgen.

‘Utse en förare innan du går ut. Idealiskt bör det vara natten innan eller någon som inte ska dricka någon alkohol den natten’, säger Boise polisens ordförande Haley Williams.

Annat än en familjemedlem eller vän, säger Williams att några av de säkra alternativen också kan innehålla en taxi, Uber eller Lyft.

‘Vi vet att efterfrågan på dessa tjänster är riktigt hög på nyårsafton, men vi tror att väntetiden är värt att undvika en DUI eller något mer allvarligt’, säger Williams.

Temperaturerna förväntas vara i samma siffror, så du kommer också vilja planera för det.

En av de mer populära händelserna när det är dags att ta in det nya året är den 4: e årliga Idaho Potato Drop. Arrangörerna säger att de har spenderat otaliga timmar så att denna händelse är säker. De har anställt privat säkerhet och har också stationerat nästan hundra kameror runt evenemanget. Boise Police Department kommer också att ha tjänstemän stationerade över hela evenemanget.

‘Vi’ har en officer som utses till potatisfallet och arbetar i Capitol Park, och de kommer att se ut på säkerhet och trygghet tillsammans med privat säkerhet och volontärer där nere ‘, säger Williams.

Polisen vill påminna folk som firar på Idaho Potato Drop att händelsen är familjevänlig, vilket innebär att alkohol endast tillåts i vissa områden.