bokade ditt julflyg ännu

bokade ditt julflyg ännu

Med jul mindre än två veckor bort och nyår efter på klackarna skulle säkert alla vara semesterflygare har bokat sina biljetter nu. Höger?

De flesta har, men det finns alltid förhöjare. Om du är en av dem eller om du bara är nyfiken på vad du ska göra så sent i spelet?

Först, vet att du inte är ensam. Omkring 75% av befolkningen slutar sina julflygbolag bokningar senast 7 december under ett typiskt år, säger Jeanenne Tornatore, talesman för onlinebokningssidan Orbitz. Det betyder att nästan en fjärdedel av alla flygplan som bokar flygresor på plats gör det inom tre veckor från juldagen.

För nyårsresenärer vänta lite längre; Det är inte förrän 21 december att kunderna vanligtvis slutför sin flygbolagsbokning för den semestern, enligt Orbitz.

Med klockan tickar är det dock dags att ställa in dina planer, speciellt om du är bland stragglersna för julresan. Med tanke på att de billigaste biljettpriserna förmodligen redan har försvunnit kan dessa tips hjälpa dig att undvika att betala topp dollar.

Leta efter vänster överskott (off peak days) för att flyga hem från jul den 26 december? Gå med i publiken. Det är en av de mest populära dagarna att resa, vilket innebär att flyg är tungt bokade. 27 dec blir ännu mer livlig, eftersom den sträcker sig i slutet av julens resehopp och början på nyårsbocken. De billigaste biljettpriserna på dessa dagar har länge sålts ut, och flygbolagen kommer att få lite incitament att rabatta kvarvarande platser på dessa dagar.

Om det finns fynd att ha, kommer de sannolikt på dagar mindre populära hos semesterresenärer. Att resa på julafton kan hjälpa till att slå ner din biljettpris, om du har den flexibiliteten i schemat. Däremot för att flyga juldagen, kom ihåg att eventuella oväntade förseningar den dagen kunde snabba dina planer mer än vanligt. Avgång är något som de flesta människor undviker. av god anledning. Under semestern kan dock en flygning som ingen annan vill ha tillräckligt med för att knacka några dollar från din flygbiljett eftersom dessa flygningar är mest sannolika att ha tomma platser kvar. Om du kan hantera den tidiga starten, kan hitta en billigare biljett genom att ta ett förebrott flyg som flygbolag har haft hårdare tid sälja.

Ett antal stora tunnelbanor, inklusive New York, Los Angeles, Chicago och Washington / Baltimore, serveras alla av flera flygplatser. Och många delar av landet har mer än en flygplats inom en 100 mils radie, även utanför landets största städer. I Illinois, till exempel, flygplatser som betjänar städerna Bloomington och Champaign ligger bara cirka 60 miles från varandra.

Det garanterar inte att det finns billigare biljettpriser på en alternativ flygplats, men att öka din sökning ökar dina chanser.