Bollywood s Indiska Film Academy Awards kommer till stan

Bollywood s Indiska Film Academy Awards kommer till stan

2011 IIFA-utmärkelseplaceringar Någon intensiv stjärnkraft strömmar på staden, gnistrar fanfenier på arenor över GTA och förstärker Torontos redan starka relation med filmskapare en halv värld i Mumbai.

Den internationella indiska filmakademins utmärkelser (IIFA) kommer att göra sin nordamerikanska debut i Toronto den 25 juni. Utställningsutställningen har hållits i en annan stad varje år sedan starten 2000, inklusive Amsterdam, Bangkok, Dubai, London och Sun City, South Afrika.

Några av världens största filmstjärnor bor i Toronto och visas kring GTA, inklusive Shah Rukh Khan, Preity Zinta, Anil Kapoor, Priyanka Chopra, Bipasha Basu och många andra. Jermaine Jackson utförde tillsammans med Sonu Nigam den 24 juni som en del av IIFA Fashion Rocks-evenemanget på Ricoh Coliseum för att fira Michael Jacksons död, som dog i juni 2009.

Noreen Khan, IIFAs projektchef i Toronto, säger att fans ger möjlighet att interagera med sin favoritskärm. Stjärnor är en högsta prioritet för evenemangsarrangörer. Det kommer att finnas fläkthöljen och dansnummer som spelas in som stjärnor anländer till olika arenor, vilket ger fansen chans att interagera med kändisar även om de inte kan delta i evenemangen.

‘När IIFA-vagnen verkligen kommer in i stan, inser du verkligen vad en frenesi är,’ sa hon.

Bästa ställen att upptäcka kändisar

Som Khan förutspådde har tusentals fans campat ut på Lester B. Pearson International Airport samt på olika hotell i centrala staden för att få en glimt av stjärnorna.

‘Varhelst de kan följa dem kommer de,’ sa hon.

Star gazers kommer att vilja umgås runt Royal York Hotel, som kommer att vara den centrala platsen utanför de stora händelserna. Thompson-hotellet på King Street West, renässansen på Blue Jays Way och Novotel-hotellet på The Esplanade kommer också att vara värd för IIFA-deltagare.

Den massiva affären omfattar en helgen av evenemang, inklusive filmskärm, en modeshow, musikaliska föreställningar, ett företagsforum och kronjuvelen IIFA-utmärkelseshow på Rogers Center. Alla 16 000 av de 22 000 biljetterna som var tillgängliga för allmänheten såldes i minuter. (Resten var reserverad för sponsorer, gäster och de som arbetar i branschen.)

Utställningen kommer att sändas live för första gången i Kanada och Nordamerika på betala per visning. den 25 juni.

‘Hela idén med IIFA var att ta indisk film runt om i världen, inte bara för att utbilda dem som inte är medvetna om indisk film, utan också att ta den indiska biografen till dem som växer upp med det och det är en del av deras kultur, ‘sade Khan.

Toronto har starka band till Bollywood

Toronto valdes av ett antal skäl, inklusive dess starka band med den indiska filmindustrin, förväntas ett förhållande växa ännu starkare tack vare dessa utmärkelser.

‘Det är en stor pittoresk plats, en hel del filmskytte äger redan rum här från Indien själv så det gjorde det passande att komma hit för IIFA för den nordamerikanska debuten’, sade Khan. ‘Liksom den stora GTA-sydasiatiska befolkningen Jag tror att det är nära 600 000. ‘

OMNI TV: s bollywood reporter Mohit Rajhans sa Toronto har varit ett stopp på indiska filmstjärnor ‘världsturer i årtionden.

‘De har spelat Maple Leaf Gardens, de har spelat Air Canada Center, de har spelat alla stora arenor,’ sa han.

‘Jag tycker att den andra aspekten är alla händelser under de senaste två decennierna som har någon form av bollywoodtema till att det har blivit framgångsrikt. Vi har gjort världspremiere av filmer. Vi har haft stjärnor på Toronto International Film Festival. Vi har haft de här konserten de har skådat filmer här. De har gjort en offs, modeshower.

Statsminister Stephen Harper deltog i den kanadensiska premiären av bollywoodstjärnan Akshay Kumars film ‘Tack’ vid Brampton Silver City under den federala valkampanjen i april. Kumar lärde Harpers fru Laureen några dansdrag på scenen. Filmen sköts över hela Kanada, inklusive GTA.

Khan sade att mellan sju och 10 indiska filmer skottas i Toronto ett år.

‘Det är inte nödvändigtvis den fulla filmen som kan skjutas här. Det finns en hel del sång och dans, men det är en trend för bara sången som ska skötas utanför Indien också, i en stor lokal, säger hon. Arrangörerna kommer att meddela vilka stjärnor som finns i staden och de stora industrins aktörer kommer var där.

IIFA filmfestival börjar. Fyrtio filmer ska screenas på Cineplex teatrar över GTA, inklusive Sheppard-biograferna, Mississauga, Brampton och Markham.