Bonnies stun UCLA för 1st NCAA Tourney vinna i 48 år

Bonnies stun UCLA för 1st NCAA Tourney vinna i 48 år

DAYTON, Ohio Courtney Stockard återvände från en hamstring skada och gjorde 26 poäng och Jaylen Adams gjorde en hoppare och tre fria kast i sista minuten tisdag kväll, rallying St. Bonaventure till en 65 58 seger över UCLA och dess första NCAA turnering seger i 48 år.

De 11: e seedade Bonniesna (26 7) spelar 6: e seeded Florida (20 12) i Dallas på torsdagskväll i östra regionen.

St. Bonaventure sätter en skolledning med sin 26: e vinst. Stockard fick Bonnies i position för torkan som bröt turneringsvinsten genom att leda en sen 12-run. Adams som missade 14 av sina första 15 skott stängde den ut under de sista 49 sekunderna.

UCLA (21 12) bristled att behöva spela i de första fyra för första gången i sin historia har Bruins varit i 18 Final Fours. De hade problem med att göra skott mot Bonnies ‘zonförsvar och hade 20 omsättningar, en besvikelse som slutade på en säsong som började med en internationell incident.

Freshmen Jalen Hill, Cody Riley och LiAngelo Ball anklagades för butiksliftning under en resa till Kina i november. Alla tre avbröts för säsongen, och Ball lämnade skolan.

UCLAs Aaron Holiday ledde Pac 12 i scoring men kunde inte komma i kontakt med First Four-spelet. Han avslutade med åtta poäng på 2 av 16 skytte.

Hela bilden

St. Bonaventure: De underskattade Bonnierna saknar djup och var glada att få Stockard tillbaka från hamstringskada. Han har gjort 21, 31, 22, 19 och 26 poäng i de senaste fem matcherna.

UCLA: Holiday var Bruins ‘oumbärlig spelare i brott mot de senaste sex matcherna, med i genomsnitt 26 poäng medan han satt ut i endast 43 sekunder. Pac 12: s ledande scorer fick Bruins att gå tidigt och slå sina första tre skott när de drog framåt 14 5. Han missade sina nästa åtta skott när St. Bonaventure rallied.

Strax

St staten och Villanova innan de förlorar till Jacksonville. Bonniesna hade förlorat tre NCAA-turneringsspel 1978, 2000 och 2012 sedan den senaste vinsten 1970.

Font ResizeReturn to Top

Vi förbehåller oss rätten att ta bort eventuella kommentarer som bryter mot våra grundregler, är spammy, NSFW, ärekränkande, oförskämd, hänsynslös till samhället etc.

Vi förväntar oss att alla ska respektera andra kommenterare. Det är bra att ha meningsskiljaktigheter, men det finns ingen anledning att agera som en ryck.

Använd dina egna ord (kopiera och klistra inte från någon annanstans), var ärlig och låtsas inte vara någon (eller något) du är inte.

Vårt kommenterande avsnitt är självpolicy, så om du ser en kommentar som bryter mot våra grundregler, flagga den (musen längst till höger om kommentarens namn tills du ser flaggssymbolen och klicka på den), då ska vi granska Det.