Helgdagar framkalla söta minnen

Helgdagar framkalla söta minnen

Semesterfilmer började i slutet av oktober. Medan jag älskar dem, har de alla snö, en kyss under mistelten och slutar med en nyfundad kärlek. De är inte för realistiska, tror du? Så varför ser jag mig själv att titta på dem om och om igen? Jag antar att det är samma anledning som kommersiellt för bubbelbad som fångades för år sedan, gick så här: ‘Ta mig bort’

Min faster Mabel bodde i Phenix City, Alabama, hela hennes liv. Hon dog och begravdes där och var alltid en förebild för mig.

Hennes första man dog när han var 40, nära John Kennedy dödades. Som en intryckbar gymnasieelever såg jag henne att leva hennes sorg. Ännu viktigare, jag såg henne att välja sig för sin 10-åriga son, hålla huvudet högt och leva som normalt ett liv som hon kunde från dagen för sin död fram till hennes dag.

Hon var den första jag såg på sorg, och hon är därför någon som har hjälpt mig att hålla mig stark när livet verkar outhärdligt.

Till och med efter min farbrors tidiga död lyckades hon göra fester och helgdagsfester i hjärtvärme sammankomster. Även om familjen saknades en person som de aldrig skulle glömma, blev varje nytt tillfälle minnesvärt.

Moster Mabel var modig. Hon stannade på den plats där hon hade bott med sin man i många år. Det var inte bara ett hus. Det fortsatte att vara ett hem, och hon förpackade de gamla minnena med det nya.

När jag flyttade till Texas och hade Viktminskning Tabletter en egen familj fick jag två oväntade samtal från henne. Moster Mabel ringde först för att berätta för mig att hon, efter att ha tänkt det mycket, passerade henne på semesteret underhållande för sin dotter, Sherry. Det var bittert söt att höra att min faster inte längre skulle hålla stora helgdagar i hennes hem, men hon fattade beslutet, och min kusin har gjort ett underbart jobb med familjetraditioner. Även om gästerna inte är så många nu, är minnena av moster Mabels jultraditioner vidarebefordrade, liksom några Sherry har lagt till.

Jag har funderat på en rad i boken Fried Green Tomatoes: ‘En kvinna vet när det är dags att säga adjö.’ Och en kvinna vet när det är dags att gå över manteln tillsammans med en familjemedlem.

Moster Mabel var förnuftig. Att vara familjen matriark menade inte att hon var tvungen att bära hennes kropp ut. Det innebar bara att det var dags att vila och tillåta någon annan glädjen att underhålla sina nära och kära i sitt hem. Hon litade också på sina yngre släktingar och visste att familjetraditioner skulle fortsätta och bli berikade när familjen växte.

Det andra oväntade telefonsamtalet berättade att hon flyttade in med sin dotter. Hennes kropp växte svag. Hennes andra söta make, farbror Jerry, som hon gift sig efter att hon var änka 17 år hade gått bort, och det var dags att leva med sin dotter och få daglig vård.

Vår Rainey-familj har också varit unik och jag är så tacksam för det. Vi var så lyckliga att inte bara min mans föräldrar var förtjust i mina föräldrar, men min svägers ensamstående mor och syster älskade hela familjen också Det innebar att när vi gifte oss med Rainey-pojkar var våra familjer vanligtvis tillsammans för helgdagar. Vi har förlorat alla våra föräldrar nu. Vi missar säkert dem, men vår familj följer fortfarande helgdagarna tillsammans.

Vi har så många roliga och roliga minnen. En gång gav min matsalstol och min svärfar, William Rainey, hamnade på golvet vid en familjefest. Vi borde inte skratta. Men när vi var säkra på att han var okej och såg han skrattade, skrattade hela middagsfestet med honom.

Jag gav det bordet och stolarna till min systerdotter efter min man limmade stolen tillbaka ihop. Jag har korsat mina fingrar, de har inte gjort 911 minnen med den stolen.

Ett annat Rainey-familjeminne är att i äldre kakor eller tårta gick våra äldste alltid igenom samma sång och dans. De frågade Sharon, min mans brors hustru och jag gav dem en liten bit paj eller tårta med eller utan den här eller den där glassen eller andra topping. Vi viskade alltid till varandra, ‘Det här är inte Whataburger, och de kan inte ha det på sin väg.’

Naturligtvis var deras önskan vårt kommando. Vi önskar bara nu att vi skulle kunna tjäna dem på deras sätt. Så mycket roligt och så många skrattar.

Min svägerska och jag har älskat att vända värd till Thanksgiving eller jul i våra hem i över 35 år, eftersom vi bor bredvid varandra på gården. Sharon och jag ‘burk’ på varandra som börjar Gå Ner I Vikt Snabbt Piller tidigt på hösten om vem som ska ha de mest utarbetade bordsdekorationerna, och det blir en del av det roliga. De bästa dekorationerna är den bäst bevarade hemligheten fram till avhelgningen av semesterfirandet.

Jag älskade vad Sharon skrev i sin tacksägelseinbjudan i år. Det demonstrerar verkligen hennes hjärta.

‘Om du känner någon som inte har ett bord att gå till,’ skrev hon, ‘bjuda in dem till vårt.’ Sådan ren kärlek och öppna dörrar förmedlade den sanna innebörden av tacksamhet.

Vi skattar de helgdagar vi har fått och ber de kommer att gå. Men Sharon och jag vet att det blir en tid då vi också måste vara förnuftiga. Vi kommer att passera manteln att vara värdinna till en dotter eller svärfar, och vi kommer att göra det med nåd medan vi kommer ihåg all lycka, glädje och skratt under de många år vi har fått. Vi hoppas att det inte är snart. Vi är tuffa ol ‘kakor.

Så till jul (eftersom det är min tur att vara värd för familjen på gården) ska jag titta Gå Ner I Vikt Snabbt Piller på min semester filmkanal precis i tid för att ställa bordet och laga mat. Min man är ute i affärsbyggnaden vårt nya gårdsbord för vårt gäng att samlas runt. Kommer han att klara det på julmiddagen? Spänningen dödar mig. Jag ska meddela dig nästa månad.