Helgdagar hjälper husmålare överbrygga klyftan mellan årstiderna

Helgdagar hjälper husmålare överbrygga klyftan mellan årstiderna

Säsongen för målning kan vara över, men en byggare har hittat en annan säsongsbetonad verksamhet som tar honom på taket under de långsamma månaderna.

LIN RICE, ThisWeek Community News

Säsongen för målning kan vara över, men en byggare har hittat en annan säsongsbetonad verksamhet som tar honom på taket under de långsamma månaderna.

Småföretagare Chris Apfelstadt har utökat sitt husmålningsverksamhet genom att lägga till en semestertjänst som utformar och placerar juldekorationer på bostäder och företag i centrala Ohio-området. Hans säsongsbetonade verksamhet Viktminskning Tabletter heter Holiday Illuminations.

‘Vi hjälper till att designa skärmen, vi levererar ljusen, så lägger vi upp dem, underhåller dem under semesterperioden och lagrar sedan allt när semestern är över,’ sa Apfelstadt. ‘Våra kunder gillar oss eftersom de inte behöver röra ett enda julljus.’

Förutom bostadsarbete tar Apfelstadt och hans besättning också större kommersiella displayer i området, sa han.

‘Vi väljer en restaurang att dekorera varje Gå Ner I Vikt Snabbt Piller år, och i år belyser vi en pensionistby i Powell,’ sa han. ‘Det största jobbet vi gjort hittills i år belyser Columbus Commons. Vi har varit arbetar på den hela månaden, och det finns mer än 100 000 ljus på platsen. ‘

En brottning coach på Hilliard Bradley High School, sade Apfelstadt att han har varit i huset målning affärer i ca åtta år. Flera medlemmar av hans besättning kämpade för gymnasieskolan innan han tog examen och arbetade för Apfelstadt.

För ungefär fem år sedan förgrenade han sig till att omfatta den fullständiga tjänstens semesterdekorationssida av Holiday Illuminations.

‘Målningen håller oss ganska upptagen på våren och sommaren, men på vintern som saktar sig ner och det är svårt att hitta arbete’, sa han. ‘Jag träffade några killar i Florida som hade en semesterbelysningsverksamhet och jag gillade verksamheten modell. Vi hade redan anställda och kundbasen.

‘Vi började små, men jag träffade en kille som var en lättleverantör från Upper Arlington, Dean Nida och Associates, och han tog mig under vingen och lärde mig repen. Vi har vuxit varje år sedan.’

Apfelstadt skrattade när han frågades om någon jämförde honom med familjen patriarken från National Lampoons julferie.

‘Hittills har jag inte haft någon Gå Ner I Vikt Snabbt Piller som jag skulle lägga i Clark Griswold-kategorin, men vi har fått en kund betala ca 6 000 dollar för att tända sitt hem,’ sa han. ‘Du kan se huset från ett flygplan, jag’ Jag är säker. ‘