Helger i all sin ofullkomliga ära

Helger i all sin ofullkomliga ära

Men det är en personlig prägel på vykort som jag gillar. Min vykort för att skicka vykort skickar sina meddelanden med små sidor och i skämt, och jag gillar att hon har gått i besväret med att skriva några rader bara för mig.

Sociala semesterposter är å andra sidan den digitala motsvarigheten till de hemska fotokopierade round robin-brev som människor skickar med julkort.

Jag har alltid älskat vykort. Jag har några härliga gamla, som går tillbaka till början av 1900-talet, och det är fascinerande att läsa dem, särskilt de som skickas till soldater och deras kära under de två världskrigen. Dessa enkla handskrivna meddelanden är nu en del av socialhistorien.

De kan vara gammaldags, men det verkar även att Twitter har plats för vykort. Avid samlare Tom Jackson tweets bilder av riktiga vykort, var och en med en rad som tagits från meddelandet som skrapar på baksidan. Där är poesi. Det är sorg men bara implicit.

‘Det finns en försvunnen vägran att bli starkt imponerad. Bäst av allt är de korten med de minsta meddelandena, som öppnar som små fönster på panoramaen av ett mänskligt liv.’

Till skillnad från Instagram och Facebook-inlägg av ‘hot dog legs’ och fräcka cocktails i solen, finns det ingen glans över sanningen på baksidan av ett vykort där helgdagar möts i alla sina ofullkomliga ära.

De i Toms bok innehåller ett vackert vykort skickat från Worthing, en badstad i Sussex. Det verkar som avsändarens tankar var någon annanstans när de skrev: ‘Har du sett någon mullet på fiskare nyligen?’ En annan, skickad från Folkestone i Kent, lyder: ‘Du kommer aldrig att gissa vad de fruktade gasmenarna har hunnit med oss.’

Och en annan, från: Freudenstadt, Tyskland en stad känd för sin färskt bergsluft, högt på en platå i norra Schwarzwald, innehåller den olyckliga linjen: ‘Mina sandaler bröt i Jugoslavien.’

POSTCARDS var stor när flygresor öppnades för vanliga människor. För trettio år sedan var flygningen Gå Ner I Vikt Snabbt Piller glamorös och dyr, med folk som ibland sparar i åratal för att gå på ett flyg.

Men födelsen av semesterpaket och ökad konkurrens såg priserna sjunker på 1980-talet, och när flygbolag som Ryanair och easyJet tog till himlen var flyget inte längre bara för de rika.

Jag satte mig inte på ett ‘plan förrän jag var 20. Till dess hade jag inte gått längre än över kanalen på en färja, och flygplatser verkade så glamorösa, livliga med folk som återvände från Costa, som knuffade halmörlar. Jag bestämde mig i åldern omkring åtta att jag ville vara en flygvärdinna och när min äldre kusin faktiskt blev en verklig flygvärdinna, var jag i ærefrykt. Hon giftades ens med en pilot. Det finns en Mills och Boon-historia där inne någonstans.

Den här veckan blir Hockney 80, och hans arbete firas i ett nytt galleri som öppnas på Cartwright Hall. Fokus ligger på hans formativa år i Bradford, och hur staden formade sin konst. Det är väldigt passande att galleriet är i en byggnad som Hockney besökte som en pojke och inspirerade honom att leva av att vara konstnär Gå Ner ett Kilo I Veckan i en tid då det var nästan oerhört. Jag hoppas att barn som besöker galleriet kommer lika inspirerade av vad han fortsatte att uppnå.

EATING disorder experter varnar en ny film om en ung kvinna i greppet om anorexi riskerar att glamorera tillståndet.

Medan Netflix ‘s To The Bone visar anorexi som en allvarlig sjukdom, visar den huvudpersonen som besöker kalorier, reciterar mat som förnekar mantra och motstår hennes läkares råd. Jag hoppas att filmen kommer att leda till diskussion om det här komplicerade tillståndet, ofta förvirrat i sekretess men att ha intervjuat människor med Gå Ner I Vikt Snabbt ätstörningar, och sett den förödande effekten på sina familjer, är jag rädd att det i vissa fall kan fungera som en utlösare.