Helger och födelsedagar

Helger och födelsedagar

På detta, på kvällen till en annan semester, har jag alltid en ganska konstig återkommande tanke, särskilt när jag ser de listorna i mitt hemstadspapper som räknar upp dessa kändis födelsedagar på en semester. Självklart, ju äldre jag får, desto färre namn känner jag igen, men jag antar att de verkligen har tilldelat dem någon av deras kändisstatus. Det kommer att tänka på vad min vän Meredith Fessler en gång berättade för mig om dessa listor, med hjälp av kroklinjen i den populära tecknade remsan skapad 1993 av Jeff MacNelly. Enligt Meredith känner du dig en plugger när ingen på listorna under 40 år är bekant för dig.

När jag gjorde en liten Google-undersökning för dagens erbjudande fann jag mig som det största intresset när det gäller de nya årens födelsedagar, Paul Revere, patriotens sølvsmed som varnade för den koloniala milisen hos de närmar sig britterna före våra kända dammar i Lexington och Concord. Och speciellt med tanke på den tid han bodde i, långt innan medicinska framsteg har dämpat livslängdena högre och högre, tyckte ämnet Longfellow-diktet Revere Ride säkert om sin del av de nya årens födelsedagar, som bor i 83 års ålder när så många av hans samtidiga kollade ut innan de kunde blåsa ut 50 ljus.

När det gäller de som delar sin födelsedag med America favorit furball på Groundhog Day finns det ett par skönheter, en nu borta och en här kvar. Medan Farrah Fawcett, av en mycket känd affisch som hängde på många sovsalar i mina kollegiala tider, lämnade oss för sju år sedan fortsätter Christie Brinkley att dela sin dag med Punxsutawney Phil eller om du är en riktig och sann Buckeye , vår egen groundhog knockoff, Buckeye Chuck, Marion mest kända fyrbensboende.

När det gäller St. Blinkar tillbaka lite längre, fanns också sångaren född den 17 mars, vars sammet infuserade bariton röst tystades Viktminskning Tabletter vid bara 45 år gammal av lungcancer 1965, Nat King Cole. Medan han säkert segrade så mycket i vägen för rasism att nå toppen av sitt yrke, kunde Cole, en stor rökare, inte se sig för att erövra sina tobaksödningar.

När det gäller Halloween berömda födelsedagar finns det en som betydde för oss alla sommaren 1969. Den födelsedagen tillhör den tidigare astronauten Michael Collins, den ofta bortglömda tredje astronauten som pilotade Apollo 11 och kretsade månen som Wapaks egna Neil Armstrong och hans kompis Buzz Aldrin famously hoppade över månens yta.

När det gäller julens födelsedagar, de som så många ungar mumlar på, för att deras speciella dag ofta förloras i det större systemet, kom ett par kända fotbollsspelare den 25 december, Kenny Snake Stabler, som lämnade oss 2015, och blåmärken kör tillbaka Larry Csonka. Åh, och glöm inte min favorit gravitation kille, Sir Isaac Newton född på 1700-talet 25 dec.

Då är det de semestrar som rör sig över kalendern, till exempel i morgon, till tacksamhet, kalkon och svinskinnsaker. Och för det reserverade jag bara en plats för min gumdrop-barnbarn, Caroline, som samlas runt vårt semesterbord, känner alla vuxna Gå Ner I Vikt Snabbt Piller upp vid 7 år på dagen som markerar den andra gången hon delade sin stora dag Gå Ner I Vikt Snabbt med en 12 pund fågel!

Och för det är jag mycket tacksam. Så, till er alla, speciellt de som kan ha en av dessa födelsedagar på semester, snälla ha en vilsam och familjär fjärde torsdag i november.