hem för semester bästa gåva av alla för S

hem för semester bästa gåva av alla för S

Efter att ha tillbringat tre på varandra följande helgdagar bakom barer när han kämpade utvisning utan att ha tillåtelse att få ett band som hörde en långvarig frihetsberövande, sade en federal domare ‘korsad linjen’ var Chairez Castrjonm tacksam för att återförenas med sin fru, Lorena, och deras barn Martin Jr. och Janet .

I år, när familjen planerade en annan tillsammans med vänner och utökad familj till jul, var det en väldigt verklig rädsla för att de skulle separeras än en gång efter att han hade tagits i förvaring efter en nyhetsförhör i invandringsdomstolen.

Hans advokat, Skyler Anderson, hade förberett honom för den möjligheten om han inte råkade höra. Men alla tecken pekade på ett framgångsrikt resultat.

Chairez Castrejon släpptes från Utah County Failure i juli 2016 på $ 50.000-obligationen efter en utfrågning före en invandringsdomare som hade beställts av den federala domaren som sa att interneringen av nästan 1200 dagar ‘passerade linjen’. Chairez Castrejon är en laglig fast bosatt i USA.

Anderson, i den federala domstolen som hörde att be om en förhandlingshörning, noterade att hans klients frihetsberövande var ’26 gånger längre än hans faktiska straffrättsliga mening’ för olaglig utsläpp av ett skjutvapenbrott som ledde till utvisningsprocesser i första hand .

Efter att Chairez Castrejon släppt på bond uppfyllde han alla villkor, sade Anderson. Han hade fortsatt en stadig sysselsättning, incheckad med Immigration and Customs Enforcement som planerat, och hade ens en fotvakt över några månader, sa han.

När Chairez Castrejon gick på att återuppta sitt liv utmanade den federala regeringen utredningen som invandringsdomaren brukade genomföra sin bindningshörning. Domaren hade krävt att regeringen skulle visa att Chairez Castrejons utsläpp skulle utgöra en fara för samhället. En appellationsinstans fann att Chairez Castrejon hade bevisbörda, vilket innebar en annan bindande hörsel.

Den här hörandet genomfördes den 7 december och domaren berättade för parterna att han skulle utfärda ett skriftligt beslut, sade Anderson.

På Chairez Castrejon väg ut ur invandringsdomstolen stoppade ICE-agenterna honom och bad honom att vänta Gå Ner I Vikt På En Vecka medan de rådde med en handledare. Sedan lade de med liten förklaring dem i handbojor och eskorterade honom från sin familj.

‘Jag trodde att det skulle gå tillbaka till hur det brukade vara, Jul utan honom’, sa hans dotter Janet Chairez.

‘För att se honom få handbojor, ville jag inte förlora honom,’ sa hon. ‘Jag ville bara gråta.’

Hans son, Martin Chairez, Jr., sa att han var så förvånad och ilska att ‘jag var tvungen Gå Ner ett Kilo I Veckan att lämna invandringsdomstolen.

‘Det var irriterande. Det var skrämmande (utsikterna att) inte ha hem hem för en annan jul. Vi hade bara knappt honom för en jul i fjol,’ sa han.

Chairez Castrejon följde lugnt med ICE-agenterna när han togs i förvaring, sade Anderson. Han transporterades senare till Logan där ICE har ett kontrakt för sängar i Cache County Failure.

Anderson återvände snabbt till domstolen för att begära ett snabbare beslut. Saken hade hörts på domstolens kalender för fall av personer som inte kvarhålls. Som sådan tenderar fallen att gå långsammare och Anderson sa att han ville försäkra sig om att domaren var medveten om att hans klient hade tagits i förvaring.

Domaren bestämde sig snabbt och beviljade $ 7,500-obligationen, som Martin Chairez Jr. publicerade följande dag och hans far släpptes senare på dagen den 8 december.

Det var en förvirrande händelsehändelse med tanke på att domaren satte Chairez Castrejon s bindning på en mycket lägre nivå än 2016-hörseln, troligen för att han hade uppfyllt villkoren för hans tidigare utgåva, sade Anderson. Han har behållit nykterhet i 5 år och har gett hundratals timmar av samhällstjänst för två ideella organisationer, sade advokaten.

Utöver det hade brott mot våldsvapen som landade honom i utvisningsförfaranden i fallet reducerats till en B-felaktighet.

Med tanke på allt det, sade Anderson att han var ‘dumbfounded’ att ICE-agenter skulle ta sin klient tillbaka i förvaring.

När man frågade efter en kommentar på fredagen sa en talesman från ICE att KSL inte hade gett honom tillräckligt med tid för att få veta om begäran. En uppdatering kommer att publiceras när byrån svarar.

Anderson sa att det inte kom honom att ‘han kunde få skulden sänkt och han skulle fortfarande bli arresterad för en dag eller två’.

Anderson sa att han var glad att hans klients förlossning var kortlivad och återigen kommer familjen att vara tillsammans för semestern. ‘Så vi var väldigt glada hur snabbt de kom tillbaka med det (beslut om bindningshörning)’, sa han.

Chairez Castrejon sa att Går Man Ner I Vikt han är tacksam för att återförenas med sin familj.

‘Jag’ är hemma för jul. Jag är verkligen glad för att jag var i fängelse den 7 december. Jag sa farväl igen till min familj. Nu är jag väldigt glad. Min advokat, han gjorde ett riktigt bra jobb, sade Chairez Castrejon.

Det är inte slutet på prövningen, säger Anderson. Domstolen kommer att fortsätta att granska ärendet. Anderson hoppas i framtiden att ansöka om annullering av hans kunds borttagande.