Hem i semestersplendor

Hem i semestersplendor

Söndag. Pengar som uppkommer kommer direkt att gynna American Diabetes Association och Provencal Regional Cancer Center.

Chris Fitzsimmons, ordförande för evenemanget, sade: ‘Vi vill tacka alla husägare för att öppna sina riktigt vackra hem för sådana underbara orsaker. Alla upptagna pengar hjälper människor lokalt, vars liv har blivit föremål för diabetes eller cancer’, säger hon. Lagt till.

Shelly Larson, 109 Pine St. Larson och hennes Går Man Ner I Vikt två barn välkomnar gästerna till sitt ståtliga 1895 hem med sju dekorerade julgranar. Hon flyttade in i hennes sekelskiftes hem 2009, efter att ha hjälpt Gene och Carol Wands att helt renovera den till en virtuell utställningsplats. Hon ‘ändrar också’ inlägget ofta för att hålla sakerna fräscha och annorlunda.

Larson vill dela sitt hem med andra människor så att de kan förverkliga potentialen hos några av dessa stadshus. I år har Wandses och Mary Morrison hjälpt Larsons att förvandla det här vackra hemmet till en semesterutställning.

För jul använder hon olika färger på varje träd, inklusive lila, rött och vitt och brons för att komplettera dcor i varje rum. Hennes omfattande veranda är upplyst och dekorerad med levande grönska, och utarbetade mittpunkter och manteldekorationer avslutar den festliga skärmen.

I sitt jobb med Danville City har Larson och hennes team blivit upplysta i stadsdelen med fantastiska semesterljus och dekorationer för alla att njuta av.

Steve och Sue Rodman, 3802 N. Lake Blvd. En cirkel trädgård och en inbjudande tegel gångväg leder gäster till ytterdörren i Rodman huset på Lake Vermilion.

Vad började som en 1000 kvadratmeter bungalow hemma Danville egen fotbolls legend, Zeke Bratkowski är nu en 3 200 kvadratmeter ranch. Rodmans utformade hemmet själva och beskriver det som en ‘liten Michigan’.

Katedralens tak som spänner över 65 fot ger sig till en öppen men ändå inbjudande känsla. Tack vare Steves kärlek till träbearbetning hittar gästerna återställda antikviteter och många skräddarsydda stycken i hela sitt hem. Deras juldräkt innehåller fem tema julgranar med ett unikt fiskträd som tillkom i år.

Rodmans tycker att semestern är magisk, och de hoppas att deras deltagande i årets turné kommer att förbättra livet för dem som drabbas av diabetes och cancer.

Gary och Dorothy Lickfett, 3806 N. Lake Blvd. The Lickfetts fortsätter jultullar som går tillbaka till traditionerna i deras familjer när de växte upp i Minnesota. Under åren har de skapat sin egen jultull, och de fortsätter att lägga till nya detaljer.

Paret flyttade till sin Lake Vermilion egendom för åtta år sedan efter att ha övat tre söner i ett 1860-talet viktorianskt hus i Ridge Farm. Deras mål var att accentuera charmen av denna stuga stil hem genom att inkludera en fält sten spis, knottig tall paneling, en solrum, terra cotta kaklat trottoar och en tegel uteplats.

Under de senaste åtta åren har de lagt till 50 steg som leder ner till Lake Vermilion och många renoveringar till inredningen i hemmet.

De har också haft lärt sig om de tidigare ägare av detta hus, inklusive Hegelers, Papes och Paxtons, alla igenkännliga Danville namn.

Lickfetts har alltid älskat att dekorera till jul, och efter 41 års äktenskap fortsätter sin samling att växa och återanvändas på olika sätt.

Åtta mousserande julgranar, var och en med ett speciellt tema, ger Gå Ner I Vikt Snabbt Piller Yuletide magi till huset. Heirloom 1929 vintageglas prydnadsföremål dekorerar ett bordsskiva, och en samling antika möbler och glasvaror visas över hela hemmet. Naturliga material och beröring av whimsy som vädjar till sina två barnbarn och de unga i hjärta blandas med semesterbling.

Scott och Lisa Burgess, 1129 N. Logan Ave. Burgesses ‘1916 Colonial Revival House har ett pediment över ytterdörren som välkomnar besökare med en ananas som en traditionell symbol för gästfrihet. Liknande fruktbelastade semesterdekorationer har sitt ursprung i början av 1900-talet, när detta hus byggdes.

Väggmålningen i foajén, målad av Lisa, inspirerades av en prärieåterställning på familjen gården, och de färska evergreensna och julgran i Burgesshemmet skars på den gården. Vardagsrummet har en vedeldad spis med en unik funktion som en svängande metallarm som kan hålla en pott av tvättmedel som är upphängd över värmen.

Efter traditionen stannar trädet i Burgess-hushållet under hela 12-dagarna av julen, en period som avslutar den 6 januari. Det här är Epiphanyfestet det datum då den kristna kyrkan firar Magis besök i Kristus barn. Träet är också dekorerat med 12 dagars julprydnader.

Gamla husentusiaster skulle vara intresserade av re-designen av kökssuiten, där ett vardagsrum och badrum skapades från det ursprungliga bifogade garaget som passade för en modell T-bil. Vardagsrummet, som fördubblas som ett gästrum, har en vägg av hyllor som döljer en Murphy-säng.

Sponsorer för denna händelse är Chittick Family Eye Care, Illini ATV World och Danville Area Tour of Homes (nu 501 C 3).

Om du går

Biljetter till Holiday Tour of Homes kostar $ 15 per person och är tillgängliga på Berrys Garden Center och Flower Shop, Charlotte ‘s, Chittick s Family Eye Care Associates, Rabbittown Antikviteter och hantverkare, Rustik Charm och Shick’ s Office Supply.

Biljetter Viktminskning Tabletter kommer också att finnas tillgängliga vid varje hem på dagen för evenemanget. Om du vill köpa biljetter i förväg, ta emot mer information, eller gör en donation till Holiday Tour of Homes, som inte är vinstdrivande, kontakta Chris Fitzsimmons på 497 1037.