hemligheter till framgång efter 30 år

hemligheter till framgång efter 30 år

av Mark Bloxham, VD för James Villas

Jag går in i ett vackert land pub i en lugn Kent by och upptäck en avslappnad gent satt i baren, halv pint i handen, knackar bort på sin iPhone och chattar casually till bar teamet.

Möt James, som i James Villas, baserat i Maidstone. James Needham grundade och sprang företaget i nästan Går Man Ner I Vikt 25 år och blev den största villa specialist i Storbritannien.

Det finns mycket mer av honom i James Villas än du kanske förväntar dig, så jag ville förstå varför mer än bara varumärket har kvar som sitt arv.

Ett James Villas fritidshus på Mallorca

Jag får ett fast handslag och en varm hälsning med en överraskande sydost London accent, överraskande med tanke på att han föddes i Sevenoaks.

Född 1947 till en brunn att göra familj, växte James upp i Kent. Han bestämde sig för att inte följa sin pappa i redovisning och gick istället med sin passion för teknik för att bli en lärlingsmekaniker hos VW Motors.

James träffade och giftde sig med sin fru Shelagh och 19 år blev en pappa.

Hans svärfar spelade en nyckelroll i sin karriär och hade ett starkt inflytande på hans etiska och affärsövertygelser.

Jim Stone, en kommunist, stödde fackföreningarna inom tryckerierna och pressorganisationerna i flodgatan, och sedan i Storbritanniens tidningar.

Han drev 21-årige James Needham i skrivbranschen, med början på en roll hos Stratford Express som kopia läsare.

James sa: kom in i jobbet, flyttade till Evening Standard på 70-talet och stannade där i 13 år och njöt speciellt en roll i fackföreningen Natsopa. Jag tyckte om att vara en talesman för våra arbetsförhållanden och förhandlingsavtal med ledningen.

James Villas grundare James Needham

Du kan säga att han haft sin tid på Fleet Street och att den passade in med hans etiska ståndpunkt.

tjänade bra pengar och arbetade under bra förhållanden, det varför Gå Ner ett Kilo I Veckan jag fortfarande är en troende i fackföreningarna. James och hans fru hade alltid velat resa och ville ha ett fritidshus som de kunde använda året runt.

hamnade i Barcorola Club i Lanzarote. Efter några stora helgdagar gjorde vi en överenskommelse med ägaren av lägenheterna, komplexet skulle släppa ut lägenheten hela året och betala mig per månad efter kostnader. Jag kunde också använda lägenheten själv i fyra veckor av året.

Jag trodde jag äger en lägenhet, jag har tre till fyra veckors gratis semester varje år och jag pundar bättre varje månad bättre gör det igen. Det hyrdes så regelbundet att hans Lanzarote grannar bad honom att göra detsamma för sina fastigheter.

James blev snart det inofficiella resebyrån för mycket av Fleet Street.

var alltid ‘om du vill ha en semester, gå och se Jim vid Evening Standard, få en av Jim villor’, sa han.

Redundans från standarden 1985 gav James friheten att ta idén från hobby till företagsstart.

Efter en andra lägenhetsköp i Lanzarote flyttade han snabbt i att konsolidera sina två fastigheter för att köpa sin första villa.

En James Villas egendom på Cypern

ville göra det ordentligt, men jag trodde jag kan kalla det Jim Villas, det låter lite vanligt, så vi heter James, sa han.

Från 1985 till 1989 växte James Villas varje år. Arbeta från det extra sovrummet i huset James och Shelagh gjorde allt från att svara på telefonerna för att lägga ut biljetterna.

Fram till början av lågkonjunkturen i början av 1990-talet.

Darren Needham, James son, ett barn som James hänvisar till honom, hade tillbringat tid i staden och, när lågkonjunkturen slog, ville han ut, men visste inte vad hans nästa satsning skulle vara.

Darren delade sin faders drivkraft och övertygelse så James erbjöd honom ett partnerskap. Darren kom överens och James var tvungen att berätta sanningen om att verksamheten var i skuld vid denna tidpunkt och han var skyldig mig nu. De delade passionerna och hobbyerna hade hållit dem nära.

många av hans vänner brukade få honom att hålla sig och fråga honom om han fortfarande arbetade för sin pappa, men det var aldrig så.

‘Han var en ljus, intelligent man, och jag Viktminskning Tabletter tror fortfarande att vi, eftersom vi lekte tillsammans med bilarna och racerna, kunde arbeta briljant som ett lag. James och Darren som ett team började återuppbygga konjunkturnedgången och utveckla långsiktiga strategier.