Hemlösa för semestern

Hemlösa för semestern

‘Oj!’ Freidenberger sa. ‘Du är för mycket!’

Tack vare en utmattning av samhällsstöd, hade alla som tillbringade natten på skyddshuset julen en ströva som väntade på honom. Var och en var sylt fylld med användbara saker som varma strumpor, vinterhandskar, strumpor, ficklampbatterier, toalettartiklar, färsk Går Man Ner I Vikt frukt och högproteintvätt med några söta semesterdrinkar kastade in.

Freidenberger, 50, sa att han och hans fru flyttade till mitten dalen från Arizona förra våren men hade inte kunnat hitta hyror som de har råd med. Hon bor på Helping Hands-skyddet i Albany medan han tillbringar sina nätter på Mäns skydd i Corvallis.

‘Det fungerar. Vi är ute av regnet, ur kylan’, sa han. ‘Det suger att jag inte är med min fru vid Kristus, men jag har min lilla telefon. Jag kan ringa henne. Jag kan skriva henne. ‘

Tim Anderson, 60, och You Yao, 43, har angränsande bunks i 40-bäddsskyddet, som flyttade in i temporära kvarter vid 211 SE Chapman Place i år efter dess tidigare läge, några kvarter i norr, stängdes i ett mål arkiverad av en fastighetsägare i centrum.

Båda männen uppskattade sina julstrumpor och har en plats att komma in i kylan.

‘Det här är det coolaste skydd jag någonsin har varit på,’ utropade Anderson, som sa att han också samplade gästfriheten av skydd från Portland till Alaska. ‘Portland skulle inte göra något så här.’

Yao sade att han har åberopat de lokala mänens kalla väderhem, som går från november till mars, för de senaste vintrarna. Han tycker att det är synd att det gamla skyddet tvingades stänga och han hoppas en ny permanent plats kan hittas före nästa vinter.

‘Kanske det skulle kosta för mycket,’ sa han. ‘Men det skulle hjälpa.’

Avlyssnade flygvapens veteran Michael Beck, 65, sa att han varit hemlös sedan oktober 2016, efter att han gav upp sitt misslyckande äktenskap i New York och flyttade tillbaka till sitt hemland. Han bodde med sin syster i Jefferson för en stund, ‘ men det fungerade inte, så jag är här, sade han.

Det är andra året i rad, han tillbringade jul i ett hemländskt skydd (förra året var han på Community Outreach, ett året runt Corvallis skydd som reserverar en del av sina sängar för veteraner) och han beskriver erfarenheten som ‘ väldigt grov, väldigt ensam. ‘

Men Beck har en plan. Han har tre terminer i ett associeringsprogram i datorstödd design och ritning på Linn Benton Community College och hoppas kunna landa ett jobb när han examinerar. Under tiden har han lite pengar på sin tjänstrelaterade funktionshinder, och han försöker få en linje på plats att hyra.

‘Jag’ hoppas inom de närmaste månaderna att hitta några bostäder, ‘sa han.’ Jag får hjälp från flera olika håll. ‘

Brian Jackson är en annan funktionshindrad veteran. Jackson, 45, sa att han deployerade till Irak tre gånger med marinierna runt tiden för Operation Desert Storm, där han tror att exponering för giftiga kemikalier orsakade honom att utveckla hjärncancer.

Hans senaste bout av hemlöshet, Går Man Ner I Vikt sade Jackson, började i maj, när hans flickvän körde honom till en doktors utnämning och övergav honom där.

Nu är han och hans servicehund, en choklad Lab-mix som heter Tazz, tillbringade sina nätter på Corvallis mäns skydd.

Om skyddet inte fanns där för honom sa han: ‘Jag är fortfarande på gatorna. Nej, jag är på sjukhuset Jag kommer bara över influensan.’

Liksom Beck hoppas Jackson att hans omständigheter kommer att förbättras för länge. Han har nyligen godkänts för sociala förmåner, och betalningarna ska sparka in snart.

‘Så jag vann’, måste jag vara i ett skydd mycket längre, ‘sa han.’ Jag och Tazz kommer att ha en Går Man Ner I Vikt egen plats när jag börjar få mina kontroller. ‘

Skyddets personalmanager Harry Reich och assistenter Kimb Brown och Lisa Endicottke upp humörljuset när fler och fler invånare slog in, handlade bra naturliga skott med männen och såg ögonen på när de gav dem sina julstrumpor.