Hemlösa hade alternativ över Holidays Medicine Hat News

Hemlösa hade alternativ över Holidays Medicine Hat News

Jaime Rogers, hemlösa och bostadsledare för Medicine Hat Community Housing Society, säger att det fanns flera alternativ under semesterperioden för de som fastnat i förkylningen, trots påståenden i en nyhetsberättelse av en medlem av det hemlösa samhället. NEWS FILE PHOTOIt är felaktigt att säga att det inte fanns något tillgängligt för de hemlösa att vara varma i fria väder på juldagen och boxningsdagen, säger Medicine Hat Community Housing Society.

var tjänster tillgängliga, sade Jaime Rogers, hemlösa och kommunal bostadschef. vid River Valley Community Center i lägenheterna ett United Way-finansierat projekt, säger Rogers.

En man på Champion Center berättade för nyheterna förra veckan, det hade tagit honom en timme att gå till Stampede-grunderna.

har inga luckor för någon, sade Rogers, som tror att transport kunde ha ordnats eller begärts till MHCHS eller Frälsningsarmén för taxokuponger.

Kiwanis erbjöd transport till dem som förut registrerade sig för jullunchen, säger John John, en av arrangörerna. För registrering krävs en adress och telefonnummer av säkerhetsskäl. Volontärer var tillgängliga för att transportera dessa personer. De som inte registrerade sig och helt enkelt visade sig var inte borta.

Villkor för luckorna där var alternativ tillgängliga för människor, oavsett om de valde att engagera sig med dem eller inte, säger Rogers. gemenskapspartners gör ett exceptionellt Gå Ner ett Kilo I Veckan jobb faktiskt. Jag tycker att någon hype runt historien, att ingenting var tillgängligt på juldagen, ledde till en viss felaktig information. säger att alternativ som Kiwanis lunch och julens ande såg till att inte frysas till Gå Ner ett Kilo I Veckan döds. Frälsningsarmén mottar provinsfinansiering för att ge 12 timmars skydd över natten varje dag i veckan.

Champion Center, som ligger nära CP Rail Station, ger en varm miljö för de hungriga, ensamma och hemlösa att montera och äta frukost gratis. Det ger också kläder och stödjande livsstil.

Den mottar några provinsiella medel via MHCHS för sitt svarprogram. varje dag i veckan, säger Rogers. Svaret gäller endast från 1 oktober till 31 mars varje år.

Champion Center (tidigare kallat The Champion Center) beror också på privata donationer att driva.

Frälsningsarmén har ett resurscenter i källaren i Förenade Kyrkan i centrum, bakom sparsamhetsbutiken, där de hemlösa och ensamma samlas för social interaktion, att hålla sig varm och få en varm måltid måndag till fredag.

Resurscentret stängdes 25 och 26 december. Biblioteket och till och med Tim Hortons, där folk ofta går för att vara varma, stängdes på juldagen.

Både Champion Center och Salvation Army-skyddet uppfyllde sitt mandat i timmar som öppnades utifrån den finansiering de fick.

En vecka senare när temperaturen sjönk vidare beslutade frälsningsarmén att hålla sitt resurscenter öppet lördag, söndag och nyårsdagen. Maj. Murray Jaster och hans fru bemannade center lördag och söndag med en annan anställd och några volontärer som hjälper på måndagen.

var det rätta Viktminskning Tabletter att göra, sa Jaster. Kostnaden var täckt av donationer till resurscentret, sa Jaster.