Hemlöshet under semesterperioden

Hemlöshet under semesterperioden

‘Det var antingen att välja att föda barnen och betala livets nödvändigheter eller betala hyra. Och det kom till den punkt där vi inte längre hade något val’, säger Matthew.

Matthew förlorade sitt jobb och Alison stannar hem för att ta hand om sin son som är autistisk. Familjen flyttade in i Bishop Dudley Hospitality House för två veckor sedan och är fortfarande gripande med verkligheten att vara hemlösa, särskilt under semesterperioden.

‘Se hur tryggt det är och hur trivsamt det är och hur underbart all personal har varit för oss att vi har mycket mer hopp för framtiden’, sa Alison.

Denna hall kommer att vara hem för sju familjer på semestern. Tack vare gemenskapens generositet känns det som jul.

‘Och så vet vi att på fredag ​​kommer våra barn att få en riktig jul och så har det bara Gå Ner ett Kilo I Veckan hämtat mycket hopp och glädje till semesterperioden i våra hjärtan,’ sa Alison.

En familj sponsrar Greshams för att ge presenter till Sabrina och Elijah.

‘Jag menar det enkla faktum att vi’ hörs att vi ‘har antagits av en familj som’ kommer att ge oss gåvor och våra barn kommer att bli välsignade med alla dessa underbara saker ‘, sade Matthew.

Bishop Dudley Hospitality House verkställande direktör Chad Campbell säger 20 barn firar jul här med presenter, alla donerade från samhället.

‘Och det gör bara verkligen julen säsongen ljusare eftersom det visar att Sioux Falls community verkligen bryr sig om dem som går igenom några svåra tider’, säger Campbell.

Inte bara är huset ett hem, men ännu viktigare hoppas den här semesterperioden.

‘Att få våra ankor i rad hjälper oss att skapa Gå Ner I Vikt På En Vecka ett hem för våra barn att vi alla kan leva ihop och gå Viktminskning Tabletter vidare därifrån och förhoppningsvis en dag köpa ett hem de närmaste fem åren,’ sa Alison.