Hemlöshet vet ingen semester i länet

Hemlöshet vet ingen semester i länet

ADDISON COUNTY En efter en drog de in i Middlebury Triangle Park, en frigid ingen man land hemmed av en krypande din av downtown trafiken på denna kalla december dag.

Utan fanfare bytte de 12 män och kvinnor hälsningar, tända ljus och pratade för en växande befolkning som har varit reticent att själv tala om de hemlösa Addison County.

en av de mörkaste Gå Ner ett Kilo I Veckan dagarna av året, vi är här Går Man Ner I Vikt för att försöka påminna människor om att det finns många hemlösa människor där ute som inte har något tak över huvudet och ingen mat att äta, säger Martha Hill, en medlem av John W Graham Emergency Shelter Board.

Flera av de hemlösa personerna serveras för närvarande i Vergennes-basen, som rymmer upp till 18 personer samtidigt.

Skyddet har varit i kapacitet oftare än inte under de senaste månaderna.

vänder människor bort nästan varje dag, säger Elizabeth Ready, verkställande direktör för skydd. alla människor som bor här har tillbringat tid att sova utanför. statistiken är verkligen nyktert.

Klar pekade på statliga siffror som visar mer än 4.000 Vermonters har varit hemlösa under de senaste tre åren och mer än 25 procent av den befolkningen har varit barn.

De hemlösa bostäderna i Vermont var tvungna att stänga 1 443 personer förra året eftersom alla sängar var fyllda.

Många av skyddsklienterna har jobb, men inte de som betalar tillräckligt för att täcka de löpande marknadshyrorna för lokalt boende.

Och tusentals Vermonters, nästan hälften av de nästan 71 000 hushållen som hyr ut, har råd med hyran för en blygsam lägenhet med två sovrum, vilket är $ 797 per månad över Vermont, enligt en ny rapport som släpptes förra veckan av National Low Income Housing Coalition och Vermont Prisvärd bostadskalition.

Rapporten fann också att lönen för Vermont den timlön som behövs för att ha råd med hyran på en lägenhet med två sovrum har stigit till 15,34 dollar per timme, eller 31,900 dollar per år, vilket är mer än dubbelt så hög som statens minimilön. Detta motsvarar en ökning av bostadslönen på 33,4 procent sedan 2000, nästan dubbelt ökningen av konsumentprisindexet för samma period. Rapporten beskriver hyror som representerar allmänt accepterad standard för utgifterna högst 30 procent av inkomsterna på bostadskostnader. Addison County berättar en liknande historia. Det sägs att bostadslönen här är $ 14,37 per timme, eller $ 29,880 per år, vilket skulle sätta prisvärda marknadshyran för en tvårumslägenhet på $ 747 per månad. Det fanns 3 271 hushåll i hushållet i Addison County år 2000, cirka en fjärdedel av alla hushåll. Den genomsnittliga genomsnittliga lönen för en hyresgäst lokaliserades 2005 var $ 10,56 per timme.

pekar på den strukturella karaktären hos det problem vi ser (på skyddsområdet) arbetar familjer med barn som prissätts från marknaden, sade Ready. ha personer som arbetar heltid och försöker få permanenta bostäder. Det är en stor fråga, och det blir inte mindre. skydd kommer att ge ungefär 5000 bed nätter av mat, skydd och stödtjänster för familjer och individer i år på en budget på 125.000 dollar. Ready förväntar sig att 15 20 klientfamiljer ska hitta fast bostäder och 30 40 personer att spika ner jobb under sina vistelser.

Skyddsbudgeten omfattar mötesanslag, donationer och bidrag, tillsammans med 29,700 dollar från det statliga akutskyddsprogrammet.

verkligen en shoestring budget, sade Ready och noterade att utgiftsplanen skulle täcka mat, verktyg, värme, löner och andra utgifter.

Med den hemlösa befolkningen växer, beredde Ready och andra skyddsmännen nyligen att tilltala statliga lagstiftare för lite extra finansiering. De kommer att få en chans att väcka sitt ärende under nästa lagstiftningssession tack vare en proposition som utarbetas av den kommande senatpresidenten Pro Tempore Peter Shumlin, D Putney. Shumlin-propositionen kräver en ökning på 500 000 dollar i statsfinansiering för skyddstjänster. Staten Emergency Shelter Program finansieras för närvarande på 542 tusen dollar. Det har skett något under de senaste åren från 525 000 dollar, men anslaget har varit nästan oförändrat för mer än ett decennium, enligt Ready.

Shumlin hoppas att hans proposition kommer att röra debatten om finansiering för hemlösa bostäder. Den faktiska ansökan om anslag på 500 000 USD, sade han, kommer att behöva inkluderas i budgeten av ledamöter för hushållens och senatens anslagskommitté.

shelters rånar och ber om att överleva, sade Shumlin, de kan fortfarande möta efterfrågan. noterade att Vermont State Hospital brukade tillhandahålla tjänster för hemlösa människor med psykiska problem. Shumlin sa att det inte längre är fallet.

De läggs ut på gatan, om inte (klienterna) har en kriminell historia, sa Viktminskning Tabletter Shumlin.

Shelter tjänstemän hoppas lagstiftare kan hitta extra pengar för de hemlösa inom det som formas för att vara ett tight budgetår 2008 budget. Under tiden kommer de att försöka möta kundernas behov under de kalla månaderna framåt.