Henna Rinnekangas erbjuder semester med främlingar

Henna Rinnekangas erbjuder semester med främlingar

Reseerbjudanden: Henna Rinnekangas, från Finland, säger att hennes ‘roliga, galen’ närvaro är att hyra

I synnerhet syftar hon på det quirky erbjudandet hos människor som ‘behöver hjälp med att resa’, från dem som saknar organisationsförmåga eller lever med funktionshinder.

Helsingfors födda examen började resa Gå Ner ett Kilo I Veckan 2011 och har sedan besökt över 40 länder, varav Går Man Ner I Vikt många dokumenteras i sin blogg, Whattawowworld, som hon började 2014.

Nu hoppas hon se mer av det med någon att hyra sin närvaro som en privat resekompis.

Henna, en kreativ entreprenör, sa: ‘Det finns så många människor som inte reser och vet inte vad världen har att erbjuda.

‘Det är synd eftersom världen utvidgar sitt perspektiv. Det finns flera anledningar som förhindrar att människor reser: funktionshinder, flyskräck, brist på organiserande färdigheter och latskap, etc.

‘Jag ska göra mitt bästa för att ge dessa människor gnistan för att uppleva äventyret i sina liv. Samtidigt får jag göra något jag älskar att resa. Min dröm har alltid varit att leva på resande.’

Hon tillägger också att hennes personlighet gör rollen idealisk för henne.

‘Jag har en bra humor och jag är extremt lätt att komma överens med’, tillägger hon.

‘Jag tycker om meningsfulla konversationer och kan erbjuda dig mer än bara en grund turistresa. Jag är också mycket fascinerad av denna värld, så jag är säker på att jag kan visa mina kunder det bästa av det. Jag är modig och spontan person så människor är säker på att ha en bra tid, jag är väldigt rättvis, jag respekterar människor som de är. ‘

Men ändå är hon ännu inte anställd för hennes platoniska kompanjonskap.

‘Det blir intressant att se vem som är den första modiga själen som tar upp denna möjlighet,’ tillägger hon. ‘Om människor har råd med resan och litar på mig, lovar jag att göra det till ett oförglömligt äventyr.

I Mexiko: Den keen globe trotter har fakturerat sig som ‘världens första reseassistent’

‘Kanske är det galet, men det är bra att vara lite galen. Jag älskar berättelser om olika människor och det skulle vara trevligt att höra dem på vägen. Jag ser fram emot att boka min första kund. ‘

Naturligtvis insisterar hon på att kunden måste betala både sina och hennes resekostnader, samtidigt som man förstår att det inte är en ‘dating’ eller ‘escort service’.

‘Det här har inget att göra med den typen av service’, betonar hon.

Hennas nästa schemalagda resa kommer att se henne resa runt Asien i tio veckor före deltagande i Sydkoreas olympiska spelen.

‘Det finns så många människor som inte vet vad världen har att erbjuda,’ säger hon

Hittills har hennes favoritresor varit Kanada och Nya Zeeland, på grund av sin vackra natur.

‘Jag säger alltid att jag är ett barn av naturen, så jag tycker mycket om och respekterar den rena skönheten vår värld har att erbjuda,’ uppriktar hon sig.

‘Ive har jag länge drömt om att resa till Afrika. Vem vet, kanske några av mina framtida kunder skulle vilja åka dit. Jag älskar också Hawaii och Mexiko väldigt mycket.’ Mest sedda Nyhetsvideoer Shocking video visar Danry Vasquez slår hans flickvän Hillary Clinton glider två gånger medan han går nerför trappor i Indien En kort historia: Stephen Hawking genom åren har en vecka att lämna Storbritannien kommer att utvisa 23 ryska diplomater Övervakningsvideo visar borgmäklare omedelbart skjuta klient Ryska utrikesdepartementet reagerar på maj timmars ultimatum Världsberömd vetenskapsman Stephen Hawking dör vid en ålder av 76 Moment government heckle Corbyn svar på maj uttalande Stephen Hawking talar om en kort historia av tiden 1992 Moment Maria Lebedeva Går Man Ner I Vikt är upptagen i skrämmande bilolycka Moment två kvinnor arresterade efter berusad kamp på manlig stripper show Senast ögonblick ombord på helikoptern innan den kraschade

Chockerande video framträder av tidigare Houston Astros utsikter. Putin studsar på scenen i rally för att fira annexation. FOTO EXCLUSIVE: Vanessa Trump går ut för första gången. Auschwitz-tjejens rädsla i färg: Haunting images of. Kvinna 29, med smittsam sjukdom som utlöste allmänheten. Arbetskommitténs ledamöter runda på Corbyn efter att han säger att han inte gör det. Från en fräck skolpojke som poserar bredvid sina systrar, till. Tesco leveransförare som blev GUL efter att ha fångats. I djupet av Japans ‘självmordskog’: Haunting. Ford återkallar nästan 1,4 miljoner bilar eftersom styrningen. ‘Från PE-lärare till TV-legenden’: Bullseye-värd Jim Bowen. Ungdomlig mamma, 50, flaunts sin supertonade kropp in40C. ‘Jag fortsatte bara med att säga förlåt varför hade jag en hemfödelse?’. EXCLUSIVE: Eddie Murphy är ‘inte intresserad’ för att se. Stepmother som ropade krokodiltårar bekänner att döda. Mamma älskling: Oklahoma kvinna, 45, som gifte sig med henne. Revealed: Brittisk före detta man till ryska hemliga agent. MEST LÄS NYHETER Tidigare.