Nicks toppar den här veckans nya musik

Nicks toppar den här veckans nya musik

24 karat guld: låtar från valvet

Vem vill ha Stevie kvarlevor? Nej? Din förlust. Fleetwood Mac Gypsy Queen drar ut sin frysare och sysslar med ett all-star-band för att spela in låtar som hon skrev mellan och i mitten. Men förvånansvärt var de långt ifrån halva bakade idéer och misslyckade experiment. Faktum är att minst ett halvt dussin av dessa låtar, inklusive California Rockers Starshine och Watch Chain, varningsspråket Mabel Normand, Tom Petty inspirerade rötter Ballad Hard Advice och bluesy I Don Care är så bra att de får dig att undra vad hon tänkte genom att inte spela in dem tidigare. Med det här jaktfulla fulllängdsalbumet visar den före detta 24-åriga troubadouren med de förväxlade gospel-rören och gnistrande Delta-bluesmanfingrar utan problem att det inte var någon fluke. Efter att ha släppt trummestickarna och förvandlats till en folkproblem på sin 2010-solo debut Familial, återvänder Radiohead-tidtjänsten Går Man Ner I Vikt Selway till mer välbekant (och mycket mer tillfredsställande) terräng för denna uppföljning. Efter att ha dodat en solokarriär i 25 år, gör Smiths gitarrist förlorad tid med sitt andra album i så många år. Och det är en värdig (om lite bekant) efterträdare till 2013 The Messenger, full av spetsiga gitarrer som bråkar och skryter mot postpunk indie rock propulsion och hans entusiastiskt amatörliga sång. Han kom för att leka.

En för pengarna och en Gå Ner I Vikt På En Vecka för fansen. Gemenskapens flykting vände rappare Donald Glover lägger till en ny rynka till formeln för överraskningslösning. Hans senaste mixtape kommer i två delar gratis nedladdning STN MTN (namngiven efter sin Georgia hemstad) och den lämpliga beachy till salu Kauai. Goda nyheter: Båda levererar mer av hans fina flöde och intelligenta ordspel. Men inte återuppbyggnad. Sångaren David Usher och hans rekonstituerade har återvunnit till handling med sitt första album på 15 år och återvänder till form med gitarrdriven Can Rock som kringgår dagens trender till förmån för att troget återuppliva de anthemic choruses, edgy gitarrer och funky grooves deras midpeak. Men få mer så än Faithfull, anmärkningsvärt. Efter ett halvt sekel i musik är den 67 åriga sångaren med de härdade rören en ikon. Och på hennes 20: e album är hon fortfarande sann för den senaste formen genom att erbjuda en eklektisk, elektrifierande serie av intensivt humörliga samarbeten med alla från Nick Cave och Roger Waters till Steve Earle. Känna kärleken.

Enkelhet är alltid så enkelt. Ta kanadensisk ex pat elektronik och matematiker Dan Snaith sjunde albumet. Medan det dämpade huset slår och hypnotiskt repetitiva arrangemang markerar det som hans mest tillgängliga och dansvänliga utflykt hittills visar hans ömma falsett sång och den subtila subterfukten av hans atmosfärligt Gå Ner I Vikt På En Vecka woozy produktion han fortfarande alltför idiosynkratisk, intelligent och individuell för att hamna en EDM stjärna.