Nintendo Switch sätter 10 miljoner sålda

Nintendo Switch sätter 10 miljoner sålda

NEW YORK (CNNMoney) Nintendo bekräftade precis vad vi redan visste: dess hybrid spel system är en hit.

Företaget sa på tisdag Nintendo Switch en del mobil, en del hemkonsol har sålt 10 miljoner enheter sedan starten av mars 2017.

Meddelandet kommer mindre än två månader efter att Nintendo ökade sitt räkenskapsårsprognos, som slutade den 31 mars 2018, från 10 miljoner till 14 miljoner enheter sålda. Nintendo förväntar sig att rörelseresultatet för året kommer att slå på 1,06 miljarder dollar, uppifrån dess ursprungliga prognos på 572 miljoner dollar.

‘Det faktum att vi nådde 10 miljoner enheter sålda globalt och vi inte fullt ut genom semestern är ett oöverträffat territorium för Nintendo, säger Reggie Fils Aime, president och COO i Nintendo America. ‘Tempot är en av de snabbaste i vår egen historia och i spelhistoria.’

Däremot sålde Wii U drygt 13 miljoner enheter sedan lanseringen under 2012, innan den avbröts tidigare i år.

Fils Aime tillskrivna framgången med Nintendo Switch ($ 300) till dess bärbarhet, såväl som dess spelutbud.

För att spela det spelar spelare en smal tablett i en handhållen enhet som har kontroller på varje sida. Användare kan sedan popa tabletten ur mobilen ‘Switch Console’ och ansluta den till en ‘Switch Dock’ -basstation som tillåter uppspelning på en TV. Den övergår automatiskt till bärbart läge när det lyfts från dockan. Konceptet gör det enkelt att ‘byta’ från att spela spelet på soffan för att ta det på språng.

Fler spel kommer till Nintendo Switch lineup, inklusive de som har karaktärer Kirby och Yoshi.

Förra veckan namngavs ‘The Legend of Zelda: The Breath of the Wild’ för Nintendo Switch årets spel på 2017 Game Awards i Los Angeles. Andra spel som ‘Super Mario Odyssey’ och ‘Mario Kart 8 Deluxe’ har blivit mycket berömda, och titlar som ‘Bayonetta’ och ‘Bayonetta 2’ som debuterade på Wii U kommer till konsolen nästa år.

Fils Aime sa tidigare att det var viktigt för konsolen att ha ett konsekvent flöde av nya spel till skillnad Gå Ner I Vikt Snabbt Piller från de begränsade erbjudanden som gjordes till Wii U. Wii U, som betraktades som en flop, saknade också ett tydligt användarförslag.

‘Växeln Gå Ner I Vikt På En Vecka är i stånd att bli den andra konsolen i hushållen,’ sa McNealy. ‘PS4 och Xbox One är i år fyra, medan Switch är en ny konsol med bra första partititlar. Nintendo-strategin som kommer in var att ladda upp Gå Ner ett Kilo I Veckan på [spel], som Mario och Zelda, som bidrar till att bära hårdvaruförsäljning för flera semester. Företaget nailed det i år. ‘

Nintendo Switch är det enda spel systemet fansen är clamoring att få sina händer på. Företaget Super NES Classic Edition throwback-konsolen har framträtt som en av de hetaste gåvorna semestershoppingperioden, liknande den uppmärksamhet som NES Classic Edition lockade förra året.

‘Vi fortsätter att skicka dem dagligen, säger Fils Aime. ‘Vi säljer Super NES Classic Edition långt in i 2018, också. Det kommer att bli mycket mer för konsumenter snart.’