Njut av just nu denna högsäsong

Njut av just nu denna högsäsong

Några nya samtal på seniorcentret avslöjade några intressanta semesterstressorer.

Låt oss börja med de enkla första. Många av oss har vår veckovisa rutin som kan avbrytas under semestern. Vi kan göra ganska bra på att göra det riktigt till träningsklassen, titta på vad vi äter och få gott om vila. Men eftersom olika semesterförpliktelser ändrar vår rutin kan vi också märka fysiska, mentala och känslomässiga förändringar.

Försök att planera för de förändringar som kommer att inträffa under den här tiden. Att göra hälsosamma val eller helt enkelt titta på portioner kan göra skillnad. En annan enkel handling kan göra en stor skillnad som hålls hydratiserad. Dehydrering kan hända under hela året, inte bara under sommaren. Att inte dricka tillräckligt med vatten kan resultera i yrsel, vilket ökar risken för fall och kan leda till många allvarligare symptom.

En annan stor stressor runt semestern kan vara familjeförpliktelser. Det är väldigt viktigt att be om hjälp om du behöver det. Jag har märkt att många äldre vuxna inte vill be om eller acceptera hjälp från barn eller barnbarn. De vill inte vara en börda.

Försök att tänka på det mer som en bindande upplevelse än det faktum att du inte längre kan göra någonting på egen hand. Dina barn eller barnbarn är förmodligen gärna till hjälp. de vet inte ens att du kanske är lite överväldigad under semestern. Det kan också vara en bra idé att passera facklan som värd för de stora helgdagarna. Bara för att du alltid har gjort något på ett visst sätt betyder inte att det kan inte förändras.

För många människor sprids barn och barnbarn runt länet. Det är nästan Gå Ner I Vikt Snabbt Piller omöjligt att alla är tillsammans på stora helgdagar. Försök att fira med de viktiga människorna i ditt liv under semesterperioden. Om du befinner dig ensam, fråga vänner eller grannar om de skulle vilja samla Gå Ner ett Kilo I Veckan för en enkel måltid. Chansen är att du inte är den enda som finner denna årstid utmanande.

När vi blir äldre förändras familjedynamiken alltid. Försök att njuta av varje upplevelse som du delar speciell tid med dina nära och kära. Vi behöver alla göra det bästa vi kan för att vårda meningsfulla relationer med dem runt omkring oss och att njuta av denna mycket speciella tid på året.

Carla Grygiel är verkställande direktör för Newark Senior Gå Ner I Vikt På En Vecka Center. Hon skriver en månadskolumn i Newark Post som lyfter fram frågor om seniorer i Newark.