NOAA säger att vädret utanför kanske inte är så skrämmande

NOAA säger att vädret utanför kanske inte är så skrämmande

La Nia förväntas vara tillbaka och det kan försvåra din vinter. Men det beror på var du bor och om du gör eller gillar kylan.

NOAA Climate Prediction Center har släppt sin vinterutsikt. Denna prognos är inte en guide för att bestämma din detaljerade skidsemester eller nyårsafton planer, men det kan ge dig en uppfattning om vilken vinterrock du bör köpa för säsongen och om du behöver lagra på whisky och kaffe.

Vad kommer vintern att vara som i St. NOAA säger att två tredjedelar av kontinentala USA kommer troligen att uppleva varmare än normala förhållanden.

Östkusten har var som helst från en 33% 40% chans att ha en över genomsnittlig vinter. Detta betyder inte att en kall snap eller två vunnit hända, det är bara mindre troligt.

Norra Plains och Northwest är de enda platser som CPC anser att vintersäsongen kommer att vara under genomsnittet. CPC prognostiserar över genomsnittlig nederbörd i dessa områden, medan en sträcka från södra Kalifornien till Carolinas förväntas bli torrare. Norra Florida och södra Georgia regioner som har haft torka villkor under det senaste året, men inte nu har den största sannolikheten för torrare förhållanden.

Torka kan utvecklas i vissa delar av söderna på grund av torrare förhållanden, särskilt i områden som saknade regnet i samband med den aktiva orkansäsongen 2017.

Vintermönstret som sätter upp ser till att favorera stormspår över den norra delen av landet. Detta mönster gör det mindre sannolikt att ha medelstora och New England kuststorar som Gå Ner ett Kilo I Veckan utvecklas i Mexikanska golfen och spåra upp östkusten.

La Nia är skyldig

Vi är för närvarande i en La Nia klocka, enligt CPC oktober diskussionen. Prognoser ger ungefär 55% 65% chans under hösten och vintern som La Nia Gå Ner ett Kilo I Veckan kommer att bilda.

Effekterna av El Nio och La Nia är mycket mer märkbara under vintermånaderna över USA. Om La Nia bildas kommer detta att ha en direkt inverkan på vädret i vinter.

La Nina-förhållandena utvecklas, vi förutspår att det kommer att vara svagt och potentiellt kortlivat, men det kan fortfarande forma den kommande vinterns karaktär, sa Halpert.

Under en typisk La Nia-vinter är nordväst och mellanvästern vanligtvis kallare och våtare, medan sydväst till sydöst är torrare än genomsnittet.

Allt detta händer för att Stilla havet strömmar meanders högre in i Alaska och Kanada, vilket hjälper till att hålla några av dropparna i jetflödet längre norrut över östra USA.

Det betyder inte att Sydostasien kommer att undkomma vinterväder, helt och hållet är chanserna bara lägre och medeltemperaturen är sannolikt över genomsnittet.

Om La Nia inte bildas som förväntat kommer de uppdaterade vinterutsikterna som utfärdas i mitten av november att se annorlunda ut.

Hur exakt är denna prognos?

Om vi ​​tittar på vinterutsikterna förra året, skulle de flesta av USA sannolikt ge prognoser en B + -värdering vid sina 2016 2017 temperaturutsikter.

För ett år sedan förutspådde de en utsiktsvy som mycket liknar årets prognos: varma över söder och kallare över norra slätten. De hade rätt om över genomsnittliga temperaturer över södern. Jetstrålen satt dock lite annorlunda än förväntat och de under genomsnittliga temperaturerna som förväntades i norra slätterna inträffade längre västerut i nordvästra USA.

Så i storbilden var de nära, men om du bor i Seattle kanske du har haft några valord att säga om fjolårets snöiga vinter och den stora fluffiga jackan du köpte.

Sedan fanns det nederbördsutsikter förra året. Om vi ​​stannar med klassskolan analogi passerade prognosmakare fortfarande, men deras förutsägelser var bara lite bättre än att vända ett mynt.

Vi vänder oss igen till väst, Gå Ner I Vikt På En Vecka där den övergripande vinterprognosen var torrare väder, särskilt i sydvästra. Men flera atmosfäriska flodhändelser i december, januari och februari förra året försvann den förutsägelsen. Återigen, generellt en godkänd kurs.