Nonprofits växlar upp för att ge tisdag

Nonprofits växlar upp för att ge tisdag

Chico Tree Advocates, en urban skogsutbildning och förespråkargrupp, planterar ekollon med Chico City-personal på Bidwell Park One Mile på den nationella dagen för att ge.

Charles Withuhn sade när han planterar ett träd och engagerar sig i andra frivilliga aktiviteter, tacksamheten han mottar från andra och tillfredsställelsen att veta att han gör en skillnad för kommande generationer ger honom känsla av syfte och en bra känsla mer givande än att bara gå över tiden med underhållning.

I år skapade North Valley Community Foundation 11 aktiva Viktminskning Tabletter hjälpmedel för katastrofer, vilket ledde till 100 procent av donationerna till marken. Organisationen har hundratals medel, inklusive de som är avsedda för samhällstjänst, katastrofhjälp, djur, hälsa och mänskliga tjänster.

NVCF ber om någon hjälp som människor kan erbjuda för att täcka några av sina kostnader för kontorskostnader. Gå Ner ett Kilo I Veckan När en katastrof inträffar, omvandlar NVCF ofta till ett nav av aktivitet, fältet Gå Ner ett Kilo I Veckan telefonsamtal och kopplar människor till resurser, tillsammans med att spela sin finansiella roll, säger VD Alexa Benson Valavanis.

bara uppmuntra folk att ge vad de kan på tisdag eftersom det betyder så mycket, sa hon. Anden att ge det som är viktigast för oss. Northern California Fire Relief Fund har höjt och beviljat mer än $ 15 200, med en tilläggsbelopp på 30 000 dollar som säkrats nyligen. En fond som stöder offer och familjer i Rancho Tehama-skytte har redan tagit in $ 1,400.