Nordkorea för att skicka lag till vinter olympiska spelen

Nordkorea för att skicka lag till vinter olympiska spelen

Vad har hänt under samtalen? De har fortsatt hela dagen och utvecklingen har förmedlats av tjänstemän från Syd: Syden föreslog att idrottare från båda Koreas marsch tillsammans vid öppningsceremonin i Pyeongchang som de gjorde vid Vinter OS 2006

Syden drev för återförening av familjemedlemmar åtskilda av Koreakriget en mycket känslomässig fråga för båda länderna att äga rum under Lunar New Year-semestern, som faller i mitten av spelen

Syden föreslog också att återuppta förhandlingar om militära frågor och Nordens kärnprogram

Syden sade att det skulle överväga att tillfälligt upphäva relevanta sanktioner i samordning med FN för att underlätta nordens deltagande i OS

Nordens svar på alla södra s förslag är ännu inte känt. De inledande Viktminskning Tabletter anmärkningarna till chefen för Nordkoreas delegation, Ri Son Gwon, var ganska neutrala.

Han sa att han hoppades att samtalet skulle ge en ‘god gåva’ för det nya året och att Norden hade en ‘seriös och uppriktig inställning’.

Var är samtalen och hur kom de? De hålls i Panmunjom ‘fridby’ i den demilitariserade zonen (DMZ) vid gränsen.

Det finns fem ledande tjänstemän på varje sida.

Ledarna för båda nationerna sägs att titta på samtalen via ett CCTV-flöde.

I hans nyårsadress hade den nordkoreanska ledaren Kim Jong un sagt att han överväger att skicka ett lag till OS. Sydkoreas olympiska chef hade sagt förra året att Gå Ner ett Kilo I Veckan nordens idrottare skulle vara välkomna.

Efter Kims övertid föreslog södra förhandlingar på hög nivå för att diskutera Nordens deltagande, men norr kom bara överens till samtalen efter att USA och Sydkorea kom överens om att fördröja sina gemensamma militära övningar fram till efter OS. Norden ser årliga övningar som repetition för krig.

Det är en plötslig och dramatisk förändring efter månader av spänning. Men få i syd tror att något av detta visar ett grundläggande skifte i Pyongyangs position.

Experter säger Nordkoreas ledare Kim Jong un har blivit alltmer rädsla för att USA planerar en militär strejk mot honom och har bestämt Gå Ner I Vikt På En Vecka att han måste göra något för att eskalera spänningarna.

Sydkoreas president Moon Jae in har drivits i det känsliga läget för att försöka engagera Norden i äkta dialog, samtidigt som han inte stör sin mycket skeptiska amerikanska allierade.