Nordkustlaksäsongen öppnar fredag ​​men låg fångst förväntas

Nordkustlaksäsongen öppnar fredag ​​men låg fångst förväntas

Lax säsongen sparkar ut idag längs Sonomakusten, men man skulle knappt veta det från den låga nivån på torsdagen i Bodega hamn, i vad som fortfarande är ett konstigt år för den kommersiella oceanflotta.

Få fiskare deltar i laxöppnaren i år, avskräckt av dystra havets överflödsprognoser och den pågående Dungeness-krabbsäsongen som började så sent det är fortfarande i de relativt tidiga stadierna.

‘Jag’ säger nästan ingen ‘går’, säger 45 år veteran John Josephs of Albion, som förväntade sig att avstå från lax i år till förmån för krabba. ‘Kanske 10 båtar från denna hamn.’

King lax är traditionellt ett stapelfisk för nordkusten, med 2014 landningar värda $ 7.5million i Bodega Bay och Fort Bragg. Krabba har nyligen varit ett mer lukrativt fiske för Bodega Bay, vilket innebar mer än 10 miljoner dollar direkt till kommersiella krabber det året.

Men efter en dyster laxsäsong förra året när den statliga fångsten var halva Går Man Ner I Vikt normala var årets utsikter ännu värre.

Statliga och nationella vilda experter i februari uppskattade havet överflöd vid färre än 300 000adult fisk mindre än hälften av vad som var prognostiserat något år sedan 2010.

Antalet återkommande fiskar till Sacramento River Winter Run och Klamath River var särskilt låga, vilket begränsade lax säsongen så att fiskarna har ungefär en tredjedel mindre tid på vattnet denna säsong, sade också John Koeppen av Bodega Bay, Gå Ner I Vikt På En Vecka kapten av LuLu.

‘Så vi har hälften av fisken och ungefär två tredjedelar av möjligheten’, sa han.

Samtidigt förväntas krabbsäsongen, trots att den fortfarande är igång, förväntas ge en spridning av sin potential. Fördröjt i mer än fyra månader av en giftig algblomning som äntligen har sjunkit, öppnade fisket månader efter att de lukrativa semestermarknaderna var över, vilket resulterade i låga priser och en kort säsong.

Josephs sa att hela flottan är ‘bara slagen’ som följd.

Koeppen, som inte fiskar krabba från sin båt, men han gör besättning för vänner som gör, sa att han fortfarande planerat att gå ut för lax i år eftersom priset är starkt rapporterat till $ 9,50 per pund i Santa Cruz, där laxsäsongen öppnade 1 maj enligt John McManus, verkställande direktör för Golden Gate Salmon Association.

Men de som fiskar krabba och lax de flesta år, sade Koeppen, skulle behöva spendera flera dagar på att stacka sina krukor och växla upp för lax i kort ordning, när de normalt skulle ha varit unstacked för några veckor sedan.

Dessutom kvarstår en betydande mängd krabba krukor och linjer i vattnet, vilket gör för trånga havsförhållanden. Någon som slipper fiskelinjer riskerar snags och förtrollning från nedsänkt växel.

‘Killarna som fiskar både lax och krabba är i en strid,’ sa Koeppen.

Några, som Luke Clark från Fort Bragg, som omkonfigurerar sin båt, Sea, för Gå Ner I Vikt På En Vecka lax, sa att han skulle fiska men fortsätta att sätta sina krabba krukor, även om krabbsskörden hade minskat avsevärt.