North Andover förbjuder kommersiella pottinrättningar

North Andover förbjuder kommersiella pottinrättningar

NORTH ANDOVER Drömmarna om MassachusettsInnovation Works gick upp i ett moln av rök på tisdagskvällen, som invånare förbjöd ett förbud mot alla kommersiella anläggningar i staden.

Omröstningen bekräftar vad majoriteten av North Andover-väljare sade i november 2016 när de röstade mot en rikstäckande omröstning som legaliserar marihuana. Det dödar inte bara thecannabis forskning och odlingsanläggning som föreslås av Mass. Innovation Works vid 1600 Osgood St., men det förhindrar andra potentiella kommersiella marihuana företag att se till att skapa butik i North Andover.

Alla andra artiklar drogs tillbaka, inklusive en generell bylaw sponsrad av styrelsen för Selectmen som skulle ha tillåtit odlings- och tillverkningslicenser men förbjudit pottsalget. och en zonplanering sponsrad av planeringen styrelsen som skisserade ramen för kommersiell marijuana reglering.

De som tilldelade all out-förbudet talade om osäkerheter, både med massprojektet Innovation Works och i allmänhet med juridiskt väde.

‘Vad det kommer till är, jag verkar se att det finns två möjliga fördelar (från den föreslagna massan Innovation Works-anläggningen), en är en vision av RnD innovationscentrum och en är direkt finansiella betalningar som en del av staden genom värdsamhällsavtal ‘, säger Jennifer Watson. Advokat för Mass. Andrew Lelling och missiver från Advokat Allmänna Jeff Sessioner som indikerar Viktminskning Tabletter potentialen för undertryckningar enligt federal lag, där marijuana fortfarande är olaglig.

Selectwoman Rosemary Smedile uppmanade invånarna att överväga vad North Andover s ‘varumärke’ skulle vara om projektet fick zoning det behövde gå vidare i tillståndsprocessen.

‘Jag talar för dig för att prata med dig om vem vi är som nordliga andoveriter.’ Detta är vårt Gå Ner I Vikt På En Vecka varumärke. Vi borde inte förändra vårt varumärke till hemmet för en av de största marijuana växande anläggningarna runt. ‘

Residentswho stödde de artiklar som skulle ha gjort det möjligt för Mass. Innovation Works och framtida kommersiella växtanläggningar att fortsätta, direkt höjde berättelsen att North Andovers familjevärden skulle stå på spel om projektet gick framåt.

North Andover High School student Katie Colwell, 18, sa att hon brukade ta ‘opioider på hög nivå’ för att hantera många kroniska smärtsjukdomar, men är nu en medicinsk marihuana patient.

‘Medicinsk marijuana har ganska mycket tillåtit mig att vara en framgångsrik person, så att höra alla dessa historier som säger att ungdomar som röker marijuana är misslyckanden, och deras liv är bortkastade, jag’ ma National Honors Society student, jag har en 4,0 GPA och jag ‘Ma medicinsk marihuana patient’, sa hon.

North Andover förenar omgivande städerLawrence och Methuen för att etablera kommersiella förbud. Ögon av kommersiell cannabis i Haverhill och Andover är Gå Ner ett Kilo I Veckan fortfarande blöt; På tisdag antog Haverhill kommunfullmäktige ett tillfälligt moratorium fram till december, och Andover-väljare slog ett kommersiellt förbud på sitt speciella stadsmöte tidigare i veckan.

ArticlesUPDATE: Många i Merrimack Valley förblir utan makt till sent fredag ​​kväll, säger National GridMan laddad med dousing kvinna, barn med lättare vätska kollapsar i domstolenMan som doused kvinna, barn i lättare vätska arresteradUPDATE: National Grid rullar tillbaka tidigare optimistiska uppskattningar av power restorationDerry sorgar överlämnande avDon BallPowder som hittades vid oövervakad dödsdöd i AndoverHaverhill man ansvarig för att dela barnpornografiCaraccident dödar mannen i Haverhill homeSome i Merrimack Valley kan behöva vänta tills söndagen för powerUsed Apple Store ägare utsatt från Derry butiken