Bli inspirerad av den här halvan

Bli inspirerad av den här halvan

Du behöver inte bryta budgeten för att ha det bra på halv sikt. Herefordshire har mycket att erbjuda för att hålla barnen underhållna utan att kosta jorden.

Från damm doppande till besökande lokala slott, vandra backarna för att sätta dem på en bergsklättring, det finns gott om att göra varje dag i veckan men det finns också många möjligheter till godis.

English Heritage driver speciella evenemang på två av områdets attraktioner, med The Great Castle Quest som äger rum på Stokesay Castle och en mängd olika spel, inklusive jätte jenga och krokett på Witley Court och Gardens.

Och vid en annan av länets historiska hus, Eastnor Castle, skapas ett levande historia läger på dalen gräsmatta med autentiska displayer av matlagning, dans och kamp från medeltida tider.

På National Trusts Lower Brockhampton Estate kan folk delta i firandet av 500-årsjubileet av Henry VIIIs anslutning till tronen genom att försöka sin hand att göra quill, skriva på pergament och mässing.

Fler händer på aktiviteter erbjuds i en serie verkstäder på Herefordshires bibliotek där du kan skapa och dekorera en speciell klippbok för att hålla alla dina foton, minnessaker och minnen.

Sessioner kommer att hållas i Hereford, Ledbury och Leominster-bibliotek på onsdagen den 27 maj, Ross Library och The Bromyard Center torsdagen den 28 maj och Colwall Library på fredagen den 29 maj. Sessionerna, som är öppna för sju till tolv åringar , springa från 14:30 till 15:30. Biljetter kostar 2 och finns i förskott från biblioteket där evenemanget hålls. Bokning är tillrådligt.

På Waterworks Museum i Hereford ser man måndag en av de vanliga öppet dagarna i ånga, från 13:00 till 16:00, när museet har många av sina ång- och förbränningsmotorer som arbetar.

I halvtimme ses även den spännande returen av Hay Fever, The Guardian Hay Festival program för barn och familjer. Det kommer att finnas en mängd aktiviteter och samtal för barn i alla åldrar under 12 dagar.

‘Vi’ har utformat årets program för att säkerställa att det finns något för varje ålder, intresse och budget, från komedi och poesi till fri körning och yoga ‘, säger Hay Fever-regissören Sophie Lording.

Besökare kommer att upptäcka en mängd händelser från en fantastisk utställning av parkour (free running) genom Hay till utseenden av barns favoriter, Jacqueline Wilson, Michael Morpurgo och Cornelia Funke, förutom Cressida Cowell, Anthony Horowitz, Jeremy Strong och Roger McGough , med sina slapstick verser.

Lucy Shuttleworth leder en unik mästerklass på hennes filmanpassning av The Secret of Moonacre, medan 12 till 18-åringar kan lära sig att skriva sitt eget manus med Young Film Academy, och Jason Bradbury, från Five’s Gadget Show, pratar med spel och hans ny barns bok.

Det finns möjligheter för yngre besökare att klä upp och festa med Dino Cove, Glitterwings Fairies och Beast Quest, och gratis Spot, Peter Rabbit och Mr Men historia gånger där barn kan träffa sina favoritkaraktärer. Och varje dag i barnens zon kan ungdomar dyka in och delta i fribearbetningsaktiviteter med RSPB eller upptäcka de fantastiska interaktiva utställningarna av Techniquest.