Bli konstig i Queensland

Bli konstig i Queensland

HERVEY BAY, QUEENSLAND, AUSTRALIEN En liten bukt som mates för en halv dag och sedan snabbt dör. Ramrod raka Kauri träd med massiva nötter som kan döda dig. Och en fisk som sover inne i en gurka bakre ände.

Jag säger inte att hela staten Queensland är konstigt. Jag tillbringade flera dagar i området för några månader sedan och gjorde ett antal normala aktiviteter som involverade sex eller mördande träd. Jag red en jet ski utanför Hervey (uttalad Harvey) Bay på en fantastisk eftermiddag fylld med guld ljus, titta på delfiner frolic i vattnet och simma av en ren vit sand, öde ö. Jag tog en tur i ett fyrhjulsdrivna fordon som svängde sig längs en bred sandstrand på Fraser Island, den största sand ön på planeten. Och jag tog en dagstur till Great Barrier Reef, badar med vild färgstark fisk och beundrar korallfärgen på en fransk lavendelgård.

Den manliga antechinus, som jag fick veta, bor i ett par år innan han hittar en söt kompis och går in i en 12 eller 14 timmars copulerande frenesi. Efter könet börjar hans organ stänga av sig. Hans hår faller ut, och sedan dör han. Kanske inte ett dåligt sätt att gå, men definitivt borta.

Fraser Island är också hemma för en av Australien renaste packar av vilda dingoes. Min tour group, organiserad av Kingfisher Resort, hade turen att hitta en promenad på en av de många sandvägarna som korsar den här massiva ön. Nästan lika vild som dingjorna är trängseln av backpacking studenter som tar till Fraser Island i överflöd. Jag såg en rolig grupp bygga en mänsklig pyramid på stranden av Lake McKenzie, en sötvatten sjö på ön med vackert vatten och mjuk kiselsand.

En kort flygresa från Hervey Bay är Lady Elliot Island, den sydligaste korallcayen vid Great Barrier Reef. Det är en liten sak, bara 45 hektar i området, med en gräsmatta och ett enda hotell, Lady Elliot Island Eco Resort.

När jag går ut på en snorklingstur till revet, som bara är hundra meter eller så från stranden, går jag in i Jakobsen-familjen från Calgary, som är i mitten av en veckors semester runt Australien.

Dykning är ganska bra och det är en fin utväg, fadern, Finn Jakobsen, som berättar för mig. gjorde en nattdyk som var fantastisk. glida förbi en stor sköldpadda och flera silkeaktig manta strålar som vi gör oss till revet. Vattnet är lite skumt och korallen något dämpat, men jag ser lite underbart stagkoral och andra bitar i nyanser av djup lavendel. Liten, elektrisk rosa och grön fiskpärla bland korall och stenar som jag tar mig längs revet.

Jag börjar tänka landet är ganska normalt. Men senare på dagen återställer en utvägsguide den otäcka faktorn när hon förklarar hur det finns en liten fisk i de närliggande vattnen som lever inuti den bakre änden av en havsörn.

HELT VECKA: Spara på goda måltider runt Myrtle Beach med 60-dagars sommarkampanj, med 60 bra bett sträckta sig längs sin 60 mil kust.