Bloddonationer

Bloddonationer

JANELLE PATTERSON The Marietta Times

Madeline Farrar, 22, av Marietta, donerar blod måndag i St. Luke s lutherska kyrka i Marietta. Amerikanska Röda Korset rapporterar att de har ett brådskande behov av bloddonationer under vintermånaderna och uppmuntrar givare att göra en tidpunkt nu.

Januari är den nationella blodgivarmånaden och det amerikanska Röda Korset har ett brådskande behov av blodgivare av alla blodtyper. De vill uppmuntra givare att göra ett möte för att ge nu och hjälpa till att hantera en vinterbrist på bloddonation.

vinterväder har haft en enorm inverkan på bloddonationer redan i år, med mer än 150 blodkörningar tvingade att avbryta orsakande av över 5.500 blod- och trombocytdonationer för att försvinna, förklarade Brian Adams, med det amerikanska Röda Korset Greater Alleghenies Blood Services Region. är förutom säsongssjukdomar, som influensa och hektiska semesterplaner som tillsammans bidrar till mer än 28 000 färre donationer än vad som behövdes i november och december. bosatt Steve Wilden, 49, försöker donera så ofta som han är tillåten, vanligtvis var 8: e vecka.

har donerat förmodligen sedan jag var 17 år gammal. Min far donerade i åratal och jag hämtade bara vanan, sa han.

Wilden donerade senast i St. Luke Lutheran Church på måndagen och håller reda på lokala bloddrifter via Röda Korsets webbplats.

personligen upplevt en situation där han behövde blod, sa han att han inser betydelsen av vad han gör.

är väldigt få saker du kan göra i livet där du känner att du gör en skillnad. (Donera blod) är en av de sakerna, sa han.

Det finns kanske ingen som förstår det som behöver bättre än en sjuksköterska i ICU.

Madeline Farrar, 22, av Marietta, arbetar som sjuksköterska lokalt och har sett första hand hur mycket blod som behövs för olika situationer.

idag, på ena våningen, fanns det fem patienter som behövde minst en blodenhet, sade hon.

Farrar sa att hon anmälde sig till e-postvarningar för att ta reda på när en bloddriven är planerad till henne.

ge blod ganska ofta men förmodligen inte så mycket som jag borde, sa hon.

Röda Korset levererar cirka 40 procent av nationen blod för olycka och bränna offer, hjärtkirurgi och organtransplantationspatienter och patienter som får behandling för leukemi, cancer eller sicklecellsjukdom, som alla kan kräva blod för att rädda sina liv. Röda Korset har till uppgift att samla in mer än 13 000 bloddoneringar varje dag för patienter på cirka 2600 sjukhus över hela landet.

tillfälliga störningar av blod och blodplättsdonationer kan minska tillgången till sjukhuspatienter, säger Adams. blodet på hyllorna som hjälper till att rädda liv i en nödsituation, och det varför vi ber berättigade individer att göra en tid för att ge blod eller blodplättar idag. de som är squeam eller på annat sätt negativa att ge blod, frågar Farrar att de ska överväga detta:

måste tänka på de människor som behöver blodet, sade hon. värsta delen är den lilla pinnen du får och det är ingenting jämfört med vad människor behöver blodet går igenom. att donera

Centrum för näringsliv och teknik

Washington State Community College

Typ O-negativ: Blodtypen som kan transfuseras till nästan alla och är vad läkare når för i trauma situationer.

Typ B-negativ: Blodtypen som kan transfusioneras för att skriva B Rh-positiva och negativa patienter.

Typ AB: Plasmatypen som kan transfuseras till nästan alla och kan doneras genom blodplätt eller plasmadonation, om så är möjligt eller under en regelbunden bloddonation. Donationsutnämningar och slutförandet av en RapidPass uppmuntras att bidra till att påskynda donationsprocessen.