Bloomfield Hills affärsman skapar friska

Bloomfield Hills affärsman skapar friska

Bloomfield Twp. >> Bloomfield Hills bosatt Peter Andoni har varit i restaurangbranschen i åratal, men han förväntade sig aldrig att han skulle komma in i sportdrycksaffären också.

Andoni son, en aktiv 7-årig som heter Alex, diagnostiserades med typ 1-diabetes. Det var då Andoni insåg att det saknades hälsosamma drycker på marknaden.

är mycket aktiv i sport, han spelar hockey, han spelar lacrosse, sade Andoni. Vi skulle inse efter att han hade diagnostiserats att han skulle behöva byta matvanor och det var säkert restriktioner.

Efter att hans son hade diagnostiserats ville han lära sig så mycket som möjligt om sjukdomen och han bildade en relation med Juvenile Diabetes Research Foundation (JDRF). JDRC har frågat de stora dryckesbolagen att skapa en hälsosam drink, men deras svar har alltid varit att det inte finns någon marknad för det.

trodde det var typ av en chockerande påstående, när vi står inför 1 av 3 amerikaner för närvarande klassificeras som överviktiga eller fetma, sa Andoni. säg sektorn är inte tillräckligt stor, med 33 procent av vår befolkning som är överviktig och med fetma och diabetes, skulle du tro att någon där ute skulle försöka göra något utan artificiella sötningsmedel.

Att när han kom med Wow Water, en låg sockerdrink som har vitaminerna B, C och D, elektrolyter och inga artificiella färger eller smaker. Det är också glutenfritt.

försök verkligen att slå alla saker som är bra för människor, sa Andoni.

För att skapa vattnet sa Andoni att de anställde en nutritionist, kemist, distributionsgrupper och designteam. Vattnets förpackning har en full flaska krymptråd så att de konstgjorda färgerna ligger på utsidan av flaskan och för att skydda vitaminerna mot solljus.

Wow Vatten kommer i tre smaker: Berry Fusion, Strawberry Kiwi och Tropical Citrus.

Som co-ägare till Shield Pizza, sade Andoni att han har använt sina restauranger för att öka medvetenheten och pengar för orsaken. Fem procent av vinsten från vattnet går också till JDRF.

Idag gör Andoni son Alex, nu 12, bra. Han har en insulinpump som hjälper till att övervaka sitt blodsocker.

Wow Water säljs i flera butiker och restauranger över Metro Detroit, inklusive Hiller Markets, Westborn Markets, Nino Salvaggio, Vince och Joe Holiday Market. Den säljs även över staten och i andra stater.