Blue Jays slugger Edwin Encarnacion instämmer i tre

Blue Jays slugger Edwin Encarnacion instämmer i tre

CLEVELAND Cleveland indianerna svängde för fria ombud och stängde av.

Capping ett år där de kom inom en seger för att vinna World Series, kom indierna med Edward Encarnacion på en $ 60 miljoner treårs kontrakt torsdag kväll.

Affären är beroende av den 33 år gamla Encarnacion som passerar en fysisk efter semestern, berättade två personer som var bekanta med förhandlingarna Associated Press.

Folk talade på villkor av anonymitet eftersom laget inte hade meddelat avtalet.

En av basebollens mest rädda power hitters, Encarnacion hade 42 hemlöpningar och 127 RBI förra säsongen för Toronto Blue Jays, som förlorade Cleveland i AL Championship Series. Under de senaste fem säsongarna har han i genomsnitt 39 homers och 110 RBI i 145 spel.

[Se även Twins rally till down indians]

Encarnacion avslöjade enligt uppgift ett fyraårigt erbjudande från Toronto värd minst 80 miljoner dollar innan han slog den öppna marknaden. AL-mästare indianer swooped in och utarbetade en överenskommelse för att ta in en spelare som skulle kunna hjälpa dem att återställa sig för att vinna sin första Serie-titel sedan 1948.

Cleveland kom inom en seger att ta det hela förra säsongen och hoppade ut till en 3 1 ledare i serien innan Chicago Cubs rallied att vinna i sju matcher och fånga sin första titel på 108 år.