Blue Shield utfärdar NorthBay Healthcare cutoff meddelande

Blue Shield utfärdar NorthBay Healthcare cutoff meddelande

Medan tidsfristen för vissa medlemmar att förnya sina försäkringar planerar, är Fairfield-baserade NorthBay Healthcare och Blue Shield otroligt om deras kontrakt fortsätter efter den 1 december.

NorthBay sade att det mottog anmälan från Blue Shield of California i september att det avslutar sitt kontrakt. Försäkringsgiganten utfärdade också ett brev till sina CalPERS-abonnenter, daterat den 30 september, den effektiva 1 december kommer NorthBay Healthcare inte längre att delta i deras nätverk.

NorthBay Healthcare har haft PPO och HMO-kontrakt med Blue Shield sedan 2008, och uppsägningen kommer att leda till att mer än 1300 medlemmar förlorar sin försäkring. De flesta omedelbart drabbade är cirka 500 medlemmar av CalPERS som står inför en öppen anmälningsfrist fredag ​​den 7 oktober.

‘Inte bara har Blue Shield ensidigt beslutat att säga upp avtalet, det har också vägrade att förhandla om villkor för nya kontrakt’, säger Elnora Cameron, en vice president för NorthBay Healthcare vars avdelning övervakar avtal med hälsoplaner. ‘Deras uppsägningstid krävde en 35 procent sänkning av deras betalningsgrad till vårt hälsosystem, vilket inte är tillräckligt för oss att fortsätta att tillhandahålla kvalitetsvård. Vi motverkade en räntesänkning som skulle ha sparat Blue Shield flera miljoner dollar, men de ritade en rad i sanden och de har inte pratat med oss ​​sedan. ‘

Blue Shield har motverkat att medicinska kostnader vid NorthBay Healthcare är i genomsnitt mer än dubbelt så mycket som andra vårdgivare i regionen.