Blå Rodeo komma in i semesterandan

Blå Rodeo komma in i semesterandan

tyckte att de var stora och de avvisades av skivbolaget. Och i år, när vi bestämde oss för att göra den här posten, sa jag till (co frontman) Greg (Keelor), när vi valde låtar, kanske vi kan lägga en eller två av mina andra låtar där borta? Och det var en paus, och han gick, man ville höra dem när de först kom ut, Jim. (Skrattar)

Hård kanske men den typ av nej håller förknippad ärlighet du förväntar dig mellan en veteran songwriting duo som först träffade som gymnasieelever.

Istället har A Merrie Christmas To You två traditionella låtar (Håll dig själv en god jul, O, alla är trofasta), två Blue Rodeo-originaler (Hem till dig den här julen, glad att vara vid liv) och ett urval av höljen från semesterfavoriter av andra kanadier Joni Mitchell (floden), The Band (Christmas Must Be Tonight) och Gordon Lightfoot (Song For A Winter Night), bland andra.

Vi började med Cuddy och Keelor ​​på deras Woodshed Studio i Toronto, där de spelade in julalbumet, för att prata om allt som var semesterrelaterat.

Var du nervös om vad dina fans kanske tycker om att släppa en jul-cd?

Cuddy: Vi ville försäkra oss och lägga ut en rekord som handlade om mer än bara säsongens glada tid eller säsongens tvungna glädje. Och vi ville sätta sånger på det som vi verkligen hade en koppling till.

Du täcker också låtar av Big Star, Merle Haggard och Paul Simon. Hur valde du alla låtarna?

Keelor: Jag tror av naturen vi kontrarians och det tjänat oss bra. Och så går du ner i listan, bara försöker hitta låtar som du kan göra det låter som om du skrev det.

Blev du båda bidra med ett original, var alltid en del av planen?

Cuddy: Vi möter så många av dessa killar och tjejer (i flygplatser) som kommer till och från oljesanden. Så vi ser dem gå in i 21 dagar och de är så deprimerade och de kommer ut och de är så deprimerade. Det slog mig alltid att jag gillar att skriva något om det och en jullåt verkade som rätt tid att göra det.

Greg hur slutade du spela in Glad att vara vid liv från 2002 Blue Rodeo album Palace of Gold?

Keelor: Jag kände alltid att vi saknade båten på den där. Min vokal är lite dyrbar på inspelningen och killen sjunger det låter som om han är glad att leva. Så jag var väldigt glad att få chansen att få göra det igen.

Albumhöljet och inuti konsten är semesterkortillustrationer ritade av Greg, farbror Arthur Keelor, som designade gratulationskort på Raus Mann tillsammans med Seven of the Seven?

Keelor: Han skulle ha varit en ung man på den platsen när de inrättade gruppen av sju. Och mitt hus är fyllt med sin konst. Jag fick en hel hög av det när jag var tonåring och jag älskade det från det ögonblick som jag såg det och behöll det.

Vad gör ni båda för semestern?

Cuddy: (Till Greg som bor utanför Peterborough) C kommer till mitt hus.

Keelor: Jim Jag kunde gå dit lite men de är också galen. Det kommer att finnas 25 personer där och du vet, de behöver mycket uppmärksamhet, den familjen. HÖG underhåll. Jag skojar inte, det är galen.