Boendes ‘s’ Modern Jewish Baker ‘-kokbok är perfekt för Hanukkah sötsaker

Boendes ‘s’ Modern Jewish Baker ‘-kokbok är perfekt för Hanukkah sötsaker

Hon kan vara en expert på judisk bakning nu, men när Shannon Sarna försökte göra challah för första gången vid 16 års ålder började hon från början på flera sätt än en. Medan hennes italienska mor tyckte om att baka, var Challah inte i hennes repertoar.

Men Sarnas mamma hade nyligen dött och tonåren sökte ett sätt att engagera sig och synade också yngre syskon, Jon, 13 och Riana, 6.

‘Jag letade bara efter aktiviteter att göra med dem som var ljuvliga och hålla dem från att gråta, i huvudsak’, säger Sarna, nu 35. ‘Jag försökte hålla alla flytta och fungera.’

Hon hittade ett recept på challah i ‘Beard on Bread’, en bakbibel från den legendariska kocken James Beard och började göra challah med sina syskon nästan varje vecka.

‘De första försöken var inte stora råa i mitten, brända på botten’, medger Sarna, en bosatta i södra Orange.

Men hon gav inte upp. Hon fortsatte att göra den traditionella brödet och på vägen hämtade hon tips från erfarna bagare och bakverkskockar och tog klasser.

‘Det var definitivt en gradvis process under loppet av 15 år att lära sig om brödbakning, säger Sarna.

Hennes expertis presenteras i hennes bästsäljande kokbok ‘Modern Jewish Baker: Challah, Babka, Bagels More’ (Countryman Press, 264 sid., 29,95 USD).

Hon ägnar ett kapitel i boken till var och en av de sju typerna av deg i judisk bakverk challah, babka, bagels, rugelach, hamantaschen, pita och matzostarting med ett traditionellt basrecept, med steg för steg hur man formar bilder. Sedan innehåller Sarna variationer, som hon anser moderna tolkningar, och uppmuntrar människor att experimentera.

‘Om någon öppnar sitt skafferi, eller någon reflekterar på sitt arv och vill ta basreceptet på en av mina degar och lägga till sin egen snurr till det, så är det vad jag menar med modern’, säger Sarna, grundaren och redaktören av The Nosher, en blogg om judisk mat, som ingår i 70 Faces Media, en ideell judisk medieorganisation. ‘Det är mer om att känna sig bemyndigad att säga’ Det här är min sätt att vara judisk, eller jag är inte ens Jude alls, jag ‘bara firar hur bra judisk mat är och jag lägger till min egen snurr.’ ‘

Sarna sätter på klassikerna inkluderar: pepparrot och dill challah, och bananbröd chokladchipschallah, jordnötssmör och gelébaby, och Buffalo blue cheese babka, jalapeno cheddar bagels och blåbär bagels, Pesto Parmesan rugelach och kryddig pizza Rugelach; s ‘mores hamantaschen och kokosnötskocken hamantaschen; za ‘atar pita och saffran pita och söt kanelmatzo och tryffelmatzo.

‘En skönhet av Shannons tillvägagångssätt till judisk mat är att hon har både en djup respekt för traditionen, men har också lika passion för att pizazzera upp den traditionella’, säger Deborah Kolben, som arbetar med Sarna på 70 Faces Media. ‘Hon’ är inte rädd att titta på en challah runt Halloween och säga, ‘Nu skulle det vara bra med en Snickers-bar som fastnat i den.’ ‘

Sarna erkänner att inte alla omfamnar hennes vändningar på de traditionella brödena.

‘Det finns många människor som är resistenta mot förändring’, säger hon.

Till dessa skeptiker citerar Sarna Pati Jinich, en mexikansk judisk kock hon intervjuade för sin blogg.

‘Hon sa till mig:’ Om en mat inte nyskapar, dör den, ‘säger Sarna.’ Jag tror verkligen att det talar till hjärtat av det jag alltid försöker förklara för judar, några av de äldre generationerna som är lite fast i känslan av att maten måste vara en viss väg för att vara äkta. ‘

Sarnas egen mångsidiga bakgrund bidrog till hennes vilja att experimentera med brödsmak, säger hon.

‘Vi firade varje helgdag’, säger Sarna. ‘Vi firade jul och Hanukkah, Rosh Hashanah, Påsk, Påsk, Thanksgiving, Juli Fjärde, allting.’

När hon blev äldre lärde hon sig mer om judisk mat, särskilt genom sitt arbete för hennes blogg. Men i slutändan orsakade det en viss inre konflikt för Sarna.

‘Jag har alltid kämpat med att balansera semesterperioden och min judendom,’ säger hon. ‘Jag kände mig som att jag inte kunde njuta av julperioden längre eftersom jag verkligen omfamnade min judiska sida och jag var tvungen att ge upp semesterkakor eller julafton. ‘

Men under de senaste åren, särskilt när hon var gravid med sitt första barn, har hon och hennes man två unga döttrar, hon insåg att hon saknade jultraditionerna som hon hade vuxit med.

‘Jag vill kunna inkludera dessa saker och jag vill göra det på min egen väg’, säger Sarna, som fortsätter att baka challah regelbundet. ‘Jag vill bara att det ska vara något positivt och härligt. Högsäsongen har så mycket värme till det. Jag tycker att det är universellt.’

Shannon Sarnas favoritrecept i sin kokbok: ‘Bagelreceptet, eftersom det tog mig så lång tid att perfektisera. (Det är den mest komplicerade men något jag är mycket, väldigt stolt över. ‘

Hennes bästa tips för en nybörjare: ‘Ingredienser betyder. Om du köper billiga ingredienser får du en billig produkt, så köp bra choklad, köp mjölk av god kvalitet och följ varje riktning, eftersom det är väldigt viktigt att bakar det i bakning. vara exakt. Å andra sidan är den sak nr 1 som jag skulle säga inte rädd för misslyckande eftersom alla misslyckas. Och om du inte har lärt dig någonting. Jag misslyckas fortfarande hela tiden jag antar att jag kommer fortsätta att misslyckas. Det är en besvikelse när något inte fungerar, men vi måste misslyckas med att gå framåt. Var så rädd att prova nya saker. ‘

Att sälja hennes challah: ‘Jag har tänkt på det. Det är mycket långa timmar att ha ett bageri. Jag vet tillräckligt om restaurangbranschen för att veta hur svårt det är. Kanske en dag kommer vi att se. ‘

‘Varje år under semesterperioden önskar jag en anslutning till min italienska mamma och hennes semesterkakabakning. Kombinera klassiska julsmakar med en av mina favorit judiska kakor har blivit min amerikanska judiska kompromiss. Då vem älskar inte kombinationen av mörk choklad och mint? Jag föredrar att använda pepparmynta bark, men krossad candy canes eller mint godis är fantastiska val. ‘Utbyten: 2 1/2 dussin kakor